Tuesday, March 31, 2009

naaa!!!everthink odie!!now i want put abot ma lovely cuzzie-cuzzie!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:48 PM 1 comments
yahOO!!tixx all abot ma kazen!!they ma fren!!ma familyy too!!
*maa kazen from brunei*

hehehe...aritok ku mok ceta sal semua kazen-kazen ku yang rapat!!!
kazen-kazenku..i love u all!!

*
*
*

aaahh nangga gambar bawah yaa..yaa kazen ku dari
BRUNEI DARULSALAM!!dari kiri yaa kazen ku MAMET and nok satu2 nya laki lam gambar yaa ya kazenku juak..kazenku DAVID bear>
hahahakxx..ngam x muka cdak yaa nan nama nick name anty sotong and uncle bear yaa...hahhakxx..
cdak tok badan jak besar tapi palak cdak kanak-kanak riang..hahakxx..
cuba brapa umor cdak yaa??huh..da tua da yaa..yang ompuan yaa da kawin yaa tapi msih gik sebok2 mok bergambar dakya..heheh..
cdak towk mun balik gik umah ku nan kecoh satu dunia!!!apa gik mama cdak yaa!!apuu!!dahsyat bha..
but i still LOVE them!!kami nang rapat dari kecik..kami macam adik beradik!!


tixx ma kazen from brunei!!dari kiri mamet!!david!!me!!and ma sayang

*tIx ma kazen emang
*
*
*
naaa..now abot ma kzen emang from kuching..
nya towk..kazenku dari sebelah dadiku..mami nya adik beradik nan dadi ku..
nya rapat nan ku dari kecik coz kami duak kira sma besar..knektok nya form 5 odie..
eheee..ensem x..??tp nya jiwa blues tok!!huh jiwang alu!!!kakaka...
jangan marah dong ma kazen!!
hehehe..nya towk minat lam musixx same as me..yala jiwa kami dua tok sama!!
lam family ku kami duak tok jak ada jiwa musixx..
jarang juak berjumpa nya tapi aku rapat2 menar nan nya tym aku slalu anta kakak ku tym gik anta kat kuching!!
*
*
*
tym cnun macam2 keja kami duak..record lagu laa and macam la..
i still mixx tat tym!!!

tixx ma pixx with him tym purnama hotel..tym borink2 yaa!!!
hehehekxx..


*tix ma kazen lucy!!

now it ol abot ma lzen lucy!!
nya towk laa teman ku tym kat kl slama 2 bulan!!!
keja kami duak melaram jak nanga wayang!!hehehkxx..aku rasa abis ceta wayang ku nangga kat cnun..
mun x makan laa keja kami duak..tp nya la owexx blanja ku!!tapi x laa ari2 slalu nya tym trima gaji larh!!
nya towk pelik juak laa..nya mun mlm tdo pkai stoking indah dalam bilik yang wlaupun panas!!
suka nangga ceta antu tapi penakut juak!!hehehkxx..aku la mangsa tdo nan nya tym mlm!!hehekxx..
nya suka juak ambik gambar..nangga muka nya kat dibah towk!!

*
*
*
towk gambar kami duak tym mkn pizza hutz!!hhekxx..jangan jeles!!


*tixx ma lovely kazen sayang!!emot!!
*
*
*
now maa kzen emot!!i love tixx ma kazen!!
she ma family ma besfren!!nya tok laa teman ku bila ku meluah kan perasan and teman ku gila2 and teman mgumpat!!hehehkxx...tapi kebanyakan keja kami duak ngumpat larh!!teutama kat geja!!huh..syyyysss...boh bgtau owg len k!!hehehkxx..
nya banyak support aku!! I LOVE U MA KAZEN!!
nya towk teman ku dari kecik!!mangsa buli ku tym kecik2 lowk!!
biar apa pun nya tetap sayang aku and bersabar!!!
tat make me sayAng nya!!nama kami duak pun x jauh juak!!
aku suyang and nya sayang!!

*lazly ma kazen and ma fren jOe

*
*
*
naa it abot ma kazen joe!!or aku suka ngacoh nya nan nama CHIHUAHUA!!
hahahkxx...nya towk rapat aku start lax2 tahun tok..hehehkxx..tapi actually kami duak nang rapat dari dulok tp nya skol kat miri yala jarang berjumpa nya!!!nya tok!!BEST gilak!!
nya sama palak laa mun gila-gila towk..mun nan nya nang x kering gusi laa tetak jak keja!!!
nya towk laa banyak ajar aku polah blog tok!!
tHank powk!!!hehekxx..
kami sama ambik lesen keta nan moto tok!!
harap2 kami duak dpt lulus!!amin!!!
eh boh isau smpey kaki ko yaa mun keyh moto!!hahahakxx.
hahakxx..

*towk gambar kami duak tym mrayau di stadium tertutup!!
nang bes laa tym tok!!gila-gila jak keja!!
i mixx tixx tym!!


wif all tat..soe laa x detail gilak!!actually aku ngah blur bha mok post apa..tp hope u enjoy laa..laen kali ku detail-detail kan lagi!!!hehehkxx..
semua tok adalah kazen2 ku paling rapat!!!
I LOVE U ALL MA LOVELY KAZEN!!
muahxx..[x][o][x][o]

Monday, March 30, 2009

mA heArt so pAinfUl!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:03 PM 3 comments
iT aBot lOve tAt mAke mE fEEL stUpiD!!dAmm!!
lOve iS lIe!!!

loVe is So beautIful when u in Love..tp semuA itU hANya semeNtara...
cinTa itu membuNuhku..jiWa,raga dan idUpku!!!
duLu sAAt biLA aku dEngAn nYA "mr.F"..segAla2 nYA indAh bAgi ku..
nYa paDah nYA sAyAng akU..!!Tp AkhiR nYa tIngAl kaN aku sendiriAn tAnpa sAtu aYAt nTok kEnapa nYA tinGGal kAn aku??
<<<<<::::::::::::::::>>>>>>>

adAka ku sAlah??juxx teLL me!!dONk mAke me fEEl liKe...
kUp aNd x
eRna kO pinTu aTi ku tertUtDa rUang uNtok owG leN!!
hari bergAnti ARi Aku meNcObA nTok meNeRusKan idUp kU!!
dAn perAsAAn itU semAkin berkUrangAn anD pinTu seMAkin terbUka bUT!!!!
sAat akU mencIntAi seseOraNg itu sKali lAgi iA meMbuAt Aku terLukA spErti dULok!!
############
<<<<<<<<::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::>>>>>>>>>

sAmPAi bIla nAsib Aku begiNi!!kEnAk "mr.R"kenak???apa sAlah Aku sAMpai ko xpEnah bGi aku pelUang unTok bertakhTa di atI mu..sAtu sAhajA pintA ku!!
kErna yA sAmpeY nekTowk aKu tIdak perCaya erTi nYa CINTA!!cinta polah aku rasa gOnk-gOnk,bodo..shit!!!keNAk!!!sAkit..terlalu sAkit...tP aku teTap menerus KAn idUpku tOk..
<<<<<<<^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^>>>>>>

akU perCaya suAtU aRi cIntaa N jOdoh ku Pasti dAtNAg menjeMput kU!!
LOVE FOR MEN iN mA lIFE is GONE!!
bUtI STILL lOVE MA ABBA FATHER>>MAA FAMILY>>>MA FREN>>
AND ALL WHO STILL ME!!tHankxx LOVE MA!!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

<<<>>





You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know
Your love is just a lie
(Lie)
It's nothing but a lie
(Lie)

Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya. Org yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih. Org yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sbenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu... Org yang mencintai kamu kdg-kdg melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala,skt hati dan membuatkn kamu mrh. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dan menyakitkn hati kamu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi. Org yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sbb dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, krna dia tidak mahu kamu terbeban dgn karenahnya.

....................

<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>

kEPADA KAUM ADAM!!!
BACA AND FAHAMILARH!!!
<<<<kLu fAham bisAi>>>>


noW it oL abOt mA frenshIp!!!sApa kAmi??

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:25 AM 3 comments

tixx now oLL abOut mA frensHip!!sAyang pOwk ku sEmua!!

"itu la kAmi!!duNia itu kAmi yAng puNya!!"

yaa sal keluarga ku...aaaahhh tok sal frenship aku...frenship?fren 4ever kata owg gk..aku rapat nan besfren ku tok dari aku form 1 gk..kawan2 ku yaaa or member ku yaaa...flowria,carena,doreen.hon,doreen lanie,bethany,lilis...cdak2 tok laaa kawan sejati ku...smua tok x sama sikap..tp nakal smua sama mcm aku juak...

.

.

.

...................

but most aku pling rapat nan flowria or snang ku nunggah flo...kembar aku...tp xsama muka..tp sama palak!!hhhahakxx...tp owg nunggah nya yaya..ya nama gelaran nya kat umah tp aku senang nunggah nya flo jak..kami 2 besfren dari sekolah rendah gk..nya tok nang sot2 larh...mcm2 jak lam fkiran nya ntok imaginasi...tp nya tok kacak...aku kiut jak..hahahxxx...byk glak laki minat kat nyaa kira bnyak laaa pengalaman nya nan laki..ada suka dan duka kata owg kirenk gk...hahahkxxx...yaa sal flo..

.

.

.

...............

sal carenaaa...nya tok aku nunggah mek...pendek antara kami..kdak mbiak kecik tp xsdar diri nya tua stahun dari kami...kakkaka...nya tok masok peralihan yalarh tua stahun dari kami tp sama form nan kami...mula2 sbelum kenal kami nya tok pemalu and control ayu tp da kenal kami 2 flow nya tetak nang sakit laaa badan...kebelakang kedepan badan mun tetak x kurang juak pukul meja skali...nang dahsyat laaa tetak..nya tok tua jak dri kami tp manja kddak apa!!!macam mbiak kecik...

.

.

.

...................

kakyaa..sal doreen hon..nya tok aku nunggah edenk...hehehe...camney ku mok padah sal mbiak tok...nya tok kira plink pndey antara kami...nya mix cina bisaya...kacak laaa tp dulok mula2 tomboy...kdak mbiak kecik sot2...tp nektok da berubah da nyaaa...matang katakan...tp mun ingat2 muka nya dulok nang lucu laarh..kdak apa jak muka nya...tp tomboy2 dakya pndey bgrerk juak dulok mgalah kan aku...nya tok nombor 2 flo juak nan byk gerek...pndey skandal2 juak..nya tok berperinsip punya owg..skali pdah xmok boh dipaksa..nya tok ada motosikal spongebob cz nya mpu motosikal penuh sticker spongebob...peminat setia spongebob...otak pun mcm spongebob juak..sot2...tp nya tok ada plik2 skit laa...entah laarh aku kdirik pun xtau mok padah apa...kdang ble di percayaai kdang susah dipercayaai...tuhal binggung aku di polah nya tok...mok padah jaik x kan juak...baik juak..mun baik x juak larhh..kdang2 myakitkan ati juak...dari kata2 nya perbuatan nyaa...selfish laa ckit but she good fren too..sikap seseowg berbeza la nya...

.

.

.

........................


ermm tok kenal doreen hon and tok kembar dorenn hon iaitu doreen lanie...yang dikenali sbgai duyen..ermm nya tok kira mama ustazah mekowg...huizz...suka menenasihati kami tp kadang nya pun tjangkit sot2 kami...mula2 nang pemalu tp mun lama kenal kuar temberang smua..kdang geram juak nan sikap alim nya juak...pdah baik sangta tp suka jugdes owg juak..xtau laaarh...wo pu che tau laaarh...bingung seribu binggung...sama larh nya nan kembar nya edenk yaa juak...plik2 tp bena...walaupun sepelik mana cdak i still LOVE THEM SOOO MUCH POWK!!!

.

.

.

...................................


ermmm sowg gk bethany..or kami nunggah nya bet2...slalu kena buli kacoh2 nya tp sakit juak bdan ko dipukul nya..kadang gram juak..mok balas dibalas nya kuat lagi..haiz..sot..ermmm nya tok baru2 tok aku tau sikap nyaa..i'm really frustated laa nan nya.. nya menghianati kami skwan tp skwan diam jak..cz kami xmok gado sal yaa and polah kami putus kawan..lalek jak laa buat donno kata owg gk.. tp cian juak..besfren kan..tp kata mama ku mun owg dakya bukan kawan maksud nya..tp xpalarh...w/p apa pun nya tetap kawan ku juak..yaa smua tpulang kat diri nya dirik mpun..walau apa pun bet..i still love u as ma fren!!!bagi aku yaa laarh lumhrah dalam khidupan kita sbagai manusia..hope u faham and berubah...ermm yaa sal bet2..

.

.

.

...........................


laz kawan ku lilis..ermm nya tok aku nunggah nya cicak..nya rapat nan edenk..pmalu laaa amat2 sngat tp nan kami x larh and stat kawan nan kami nya pndey da gla2...nyaa tok besfren ku tym kecik skolah rendah dulok..nang baik laarh nya tok..tp kami 2 penah bertumbok juak smpey bdarah idung sla bgado..lucu larh...hahhakxx...nya xbyk laa.cz baru2 tok juak nya rapat nan kami tp aku tetap anggap nya besfren aku...cicak2...

.

.

.

..........................


semua persahabatan kami tok bmula dari form 1 gk tp pling lama ku kawan laa flow cz nya nang besfren ku dari form 1..sama klas..nakal cdak kawan ku len knektok nang dari dari kami 2 laaa..smua yang len nang malu2 mula kawan nan kami 2..tp da start tau sapa kami duak sapa..huh xda gk tau malu2..tetak jak keja..makan pun xda malu2 kdak ompuan len..xmalu2 mun nangga laki..cz lam psahabatn kami skawan laki tok x brapa lam idup mekowg cz asal kami appy slalu…w/p apa pun blaku kat kami mereka tetap kawan ku slamanya…POWK SEmUA I LoVE U ALL SOOOO MUCH!!!NO WORD CAN DESCRIBE HOW I MIX U ALL AND OUR FRENSHIP!!!berjanji laa walaupun klita berjauhan boh loss contack keyh...ingat laa persahabtan yang kita jaga dari mula2 kita mengenali satu sama lain dulu...

.

.

.

.

.


........................






hidup ini mengata hidup tuk senang saja!!!well is tat true??
aku pun xtau...
sama kita fikir kan!!LU FIKIR LA SENDIRI!!!


towk gambar kami...
dari kiri..ekong,it me,flow,duyen and mami rock!!!
towk sempat gk bergambar walaupun tym yaa sibuk angkat barang mok maen
pancaragam!!!
.
.
.


towk laa gambar yang terkumpul semasa persahabatan kami....
kami tetap bersama walau apapun!!!
.
.
.



towk muka abis spm towk!!nangga muka abis semacam yaa!!!
i mixx tixx tym!!!
.
.
.



towk gambar pancaragam sekolah kami...nangga ko alat pancaragm kami..
buruk bha..tp kenanga itu pentink..
kami bangga sebagai pelajar SMK LIMBANG!!!
.
.
.


Towk la kami sekawan..tym towk kami bergambar sambut bebday aku sweet 16!!
tym towk muka agik nerd2..lum pandey melaram!!!
sowg jak xda tym towk!!kawan kami LILIS!!
i miss tixx tym!!!semua enjoy!!!
.
.
.

Friday, March 27, 2009

it all aBot maasElf!!ma fAmilY aNd mA frEnxx!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:18 PM 0 comments
all AbOut mAselF here...
I lOve MA life so Much!!walaupUn hiZDup ku xJUak kaYA
i Love beIng tixx and owexx give thankxx wif tat!!
hehehekxx...suka ku bha idupku daktowk!!idupku penuh dgn rintAngan x kira pa2 jak..tp family and kawan2 ku sentiasa ada di sisi ku...
terutama rintanGan yang blaku lAm faMily kU...
.
.
.
about mAself juxx simPle thiNg..i love ma familyy ssoooo much!!..tp akU towk gAnas laarh ckIT...coxx kecik2 dulok dadi ku train aku kdak laKi..so smpeY besar ada taBiat gAnas and adventure yaa...anTAra kami adik beradik tp kira aku lA nOk pling gAnas..
ari2 jak gado nan mami kU..sukA melawan..hhee..tp xmaksud i hate ma mum..i love her sooo mUch but dA tabiat kU dari kecik...degil palak batu bha aku tok...hahhakxx..tp aku x laa jaik glak..aku ok2 je..i can fren wif anybody..mun owg xsuka nangga aku..suka ati nya laa yaa...mls juak mok kepoh2 benci nya balik..buang masa aku jak..aku tok minat lam musixx gler2 laarh...aku suka maen gitar..ari2 mesti ada pegang gitar ku...tp x juak terer glak..nok sedang-sedang pandey yaa..aku suka maen piano juak..aku ada organ kat umah tp xtau maen and baca not...maen antam jak..aku blajar kdirek mpun ari kwan ku..mok blajar tp majal jak2 bz..
.
.
.
ariya gik kl ada
ku blaja skejap tp sebulan jak..balik limbang bha..aku sempat blaja kat GORDON MUSIC aku actually bukan bz apa aku tok..bz jaga anak buahku juak...well BABY SITTER yang berjaya bha...tensen ku!!!terkongkong idupku...entah2 da besar ingat ke x kat aku tok jaga cdak siang mlm..apuuu!!!amat aaa!!!hahhakxx..ermm aku towk ada maen pancaragam juak kat skoll..aku maen BASS DRUM..hehhekxx..apuu..berat glak bha mbak dalar alat yaaa nok alat zaman purba yaa...gler larh tp enjoy laa wif pancaragam Limbang mpun w/p x standing pancaragam laen2 yaa...hehehkxx..aku aktif lam amen gamelan juak...hehehkxx...macam pngalaman mun berjaln gk buat show gamelan yaa...terutama nya kena ngacoh antu tym mok tdo...kakkakaa...lawak2..masalahnya smua owg kena kacoh antu yaa aku sowg jak x kena...apaka!!mentang2 laa aku pun olah pun kedak antu nya xmok ngacoh ku...hehhee..kdak mok jak kena ngacoh antu jak...hahakxx...
.
.
.
i mixx ma skol and ma fren!!huhukxx...cdak smua nang rock larh..mun kami smua berkumpul x kira kat skol,kedey tgh2 jalan raya smua yaa kedak dunia yaa dunia kami mpun...yaa...
dunia itu kami yang punya..dunia aku dunia aku larh!!duinia cdak..cdak laa sia..klu abot love lam idupku??hahahkxx...ermm aku towk cpat minat owg tp cpat juak bowink nan owg yaa...biar pun owg yaa mati gler cinta kat aku tp mun aku da bowink soe la aku mok layan agik..hehehkxx..jaik2 aku tok...tp ya larh aku..mun minat yaa banyak glak aku minat...huh...tp grek ku xbyk plang...scandal banyak laa..haahkxx...teruk2...begitu banyak cerita sal scandal tok...sampey ku x ingat brapa scandal ku..but bila aku love gler wif some 1 yaaa slalu jak cinta yaa x berkekalan..ya la akibat nya..tp aku redah nan smua yaa..yala knektok aku prefer be single and enjoy wif ma life...hehhekxx...dalam hidup ku almost wif ma family and fren..coxx bagi ku knektok ma family and fren more important..tau laa ya kelak cinta yaa datang kdirek mpun..smua alkisah cinta tok x brapa laa...ehekxx..bulak ku jakk..cinta tok laa banyak ngajarku erti idup yang sbenar...
.
.
.
mun kes2 minat tok banyak plang..berlambak bha...hahhakxxx..well minat yaa bukan maksud cinta larh..minat tok banyak artinya dong!!!minat style seseowg ya ka..minat nangga muka kiut ka..xsalah nak mok minat owg yaa..owang slalu salah anggap hal tok..bok jak minat over2 la cdak...terutama
LELAKI!!tp x smua laa laki dakya...
.
.
.
ermm actually banyak mok ku ceta...ermm terutama about ma sista who gone away from tixx world...ma frenship and about ma love..interesting x..hehehkxx...aku akan mula kan ceta blog yang bermula kisah aku lok..kakya bok sal familyku..then ma frenship...mun ada salah dan silap sila ajar2 laa aku tok!!aku BUDAK BARU BELAJAR TOWK!!!


towk gambar smpat indah...aku love ambIk gambR..
towk gambar ku nan gtar kapok ksayangan ku!!

kacak x gambar towk..xsngaja dapat gambar kacak towk!!
kagum ku eh!!!


 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea