Friday, April 3, 2015

Hati

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:51 AM 0 comments
Ohayo Holla Anneonyeonghaseyo

Marek ku cerita pasal Universiti baru ku kakya pasal housemate ku yang gila #YGG13. Now korang mok apa? Pasal crush? HAHA. Lupa mok padah marek Mestek tok kurang laki sebenanya. Nasib badan aku la hoh slalu dapat tempat study kekurangan laki. Hahaha. Aigoo. So crush pun limited la juak.

Persoalannya ada sapa2 ku minat d mestek tok? Haha bulak la ku padah mun xda nak? Ada jak cuma ya la limited semua nya. Lgpun ku asak cdak anggap aku nang boyish juak sbb mun nanga ku d mestek nang orang takut approach aku melainkan cdak kenal aku. haha muka ganas pakaian brutal jalan macam gangster rambut dye. Haha yala aku mun d mestek. Laki nanga pon lari kedakney mok dpt gerek. hahahahhahaha. Xkisah pon semua as long aku jd diri ku kdirek. Luaran maybe la nampak brutal bagai tapi bila korang kenal aku cair korang nanga aku. eh? haha

Dulok masa masok mestek punya bharap dapat nanga laki ensem sama kelas ka apa lol kali hampeh beribu hampeh. Pasrah rasa hati bila masok mestek. Punya la bharap dapat sama kelas ngan laki ensem ka apa. Rajin juak la ku mok gik kelas kan klu ada laki ensem dalam kelas ku. alu fkir mok bhenti mestek tukar campus lain. haha kunun la hoh? xpa mestek tetap d hati walaupun pinggiran highway walaupun kekurangan laki ensem. haha

xmok la ku crita lebih lanjut selanjut lanjutnya pasal crush tok. Lak kantoi ku minat nya lak. neytau la nya stalk aku juak nak? haha aku kan hotsetaff. Eh? puikkk hahaha. tggu ku da kapel ngan crush ku bok ku bgtau sapa crush ku ya k. LOL sampai ke sudah xda. Semua itu hanya mimpi mun ku dpt kapel ngan crush ku. Wahahahahaa. Semua benda crita dpt kapel ngan crush ya dalam movie dlm drama dalam komik jak. Reality hampeh.

Dear Crush, 
kalau kau stalk aku kan bagus. Eh? How are you crush? Penat hati saya tahan nak whtsapp awak sbb nak tggu awak whtsapp saya. hahahhahaa Hampeh indah ayat. Penat hati saya rindu awak crush. Kalau awak rindu saya seperti saya rindu awak kan bagus. Ayat forever alone. Klu awak baca ni tolong reply isi hati saya k? Kuang kuang kuang. 

Lol semua ya main2 jak k. Xda kaitan idup dan mati semua ya. Ku xkan penah tulis dakya utk crush. ewww aku pun geli ah. hahahhaa mana2 la asal orang ya trima ku dgn seadanya pun syukur. Suatu hari nnt pasti ada ya. Crush tok saja jak jd satu semangat jak utk trus kekal d mestek. haha.

Love
#Flowy'Reyn xoxo

Thursday, April 2, 2015

#YGG13

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:26 PM 0 comments

Holla Anneonyeonghaseyo

#YGG13. Haha rasa nya budak mestek semua da tauk sapa YGG13 tok. Dont ask me YGG13 stand for what? LOL XD yang penting 13 tu no rumah sewa kitaorang. Kami satu rumah ada 12 orang. And i the oldest one but the most craziest one. Tak serupa paling tua dalam rumah. Mostly semua umur 21 tahun. Umur jauh beza tapi perangai sama jak semua. Masa mula2 masuk mestek aku kenal 3 orang jak. Housemate aku la cdak 3 ya. 1st Amaliena or aku nunggah nya Emjay. Nya tok muda setahun dari aku. Then Munirah Aminah or aku nunggah nya Mun and mostly cdak nungga nya Alah. aku da biasa nunggah nya mun so aku nunggah mun jak. haha. nya tok Anggun Mestek. xbole mok puji nya kacak lak kambang idung nya. haha so faham2 jak la mun ku madah nya Anggun Mestek. Kakya Hanis Hdzr. nya tok manja. selalu datang agak aku kakya manja2 ngan aku. Eeeeeee geram. hahaha. Kakya ku kenal Julita Kumilau. The only non muslim kawan ku mestek asal Sabah. Pendek pendek orang nya. hahahaha. Dari Julita tok la kenal yang slebih ya. Nadhirah Farihin, Tengku Rafeah, Nurul Syifa', Anis Afiqah, Nisa Latif, Niesha, Syafiqah. Maka bergabung la kami jadi 12 orang satu rumah sewa. Semua yang ku sebut ya tek semua housemate hostel Julita. Macam ney ndak ku bole rapat ngan cdak nang ku lupa da. Dulok masa d ostel masa sem 1 umah cdak atas umah kami tgkat 3 kami tngkat 2. So keluar masok jak ku gik umah cdak. Cdak pon nang semua mesra rakyat semua and semua sama palak ngan aku gilak macam aku suka tetak kdak aku. Pa gik nang kakya rapat la mekorang sampai nektok. Thank you bitch semua. I love all of you so much.

Mesti korang tertanya x komplik ka duduk serumah ramai 12 orang. Well bulak la klu ku padah xda nak? Mesti la ada tapi biasa la gaduh2 manja ya normal bagi budak perempuan tapi so far xda lg kami penah bgaduh sampai bertumbok la. hahahahaha. Klau kami bertumbok pon klu kami main game rebut kerusi ya. Gaduh bole masok ospital ku asak. HAHA. yang penting bila YGG13 berkumpul nang sumpah ku padah nang annoying gilak bunyi terutama gik kedai makan. Yobii ku padah nang kecoh cgek kedai ngan sora gelak tawa mekorang. nang tetak x pandei malu even meja laki pon xda mok tetak kdak mekorang. Yang lain diam jak lepak2 jak ceta mun kami YGG13 tok trun mkn. 10 batu bole dengar tetak mekorang. Apa gik dalam kelas mun bgabung. Yobiii nang tetak jak la keja. ada2 jak ceta mk d tetak. Waktu aktif YGG13 ku tok masa tengah mlm. Tengah malam ya la cdak mok main badminton masa ya juak mk senam aerobik d rumah masa ya juak la cdak gymnastic d rumah. Nasib la umah sewa kami tok jiran2 nya nang memahami. bising kedak ney pon nang xda gik so far orang komplen.HAHAHAHA.

Hanya satu jak mgabung kan kami 12 orang tok klu part party ka lagu party ka semua hyperaktif semua jadi nya. Nang automatik ku padah semua bergabung bersatu jiwa raga sebb smua YGG13 nang pantang dgr lagu Party. hahaha. So far minat kami satu rumah suka nanga wayang suka nanga ceta antu suka karaoke suka makan SUKA NANGA LAKI ENSEM. Mun nanga laki ensem hmmmmm semua nang hebat. Kepakaran paling hebat dalam diri cdak la ya. HAHAHA. YGG13 memang kacak havoc bergaya. Kunun la? Susah ku mk ceta perangai2 sorang2 ctok tapi ku padah la cdak nang THE BESSSSSTTT. I LOVE YOU #YGG13 !!!

Tanpa korang aku rasa aku xkan sampai tahap ni sambung study kat Mestek. I love you guys so much. Tanpa korang aku xkan rasa bertapa happy nya sambung study d mestek. Maafkan la saya kalau saya tersilap kata tsilap prangai ke. Maaf la kalau saya tak mjaga korang dengan baik. Saya tak tau nak express kan macam mana perasaaan sayang saya kat korang but deeply i love u guys so much. Hope our friendship berkekal sampai ke anak cucu semua. Yang penting kawin Niesha semua jangan pegi. hahahahaha.  Muahciked semua. SARANGHAEYO CHINGGU <3 nbsp="" p="">
GO #YGG13.





Love
#Flowy'Reyn xoxo






New Place New Experiences

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 1:33 PM 0 comments
Holla anneonyeonghaseyo.

Lama gilak x nulis blog. Last post i guess tahun 2013. Today aku punya lupa apa email aku untuk blog tok finally dapat. How are you my blog? Dulok aku slalu mok rasa mok deactive jak blog tok tapi fikir2 sayang juak so xjadi la mok buang. Last post xsilap aku bgtau berhenti keja part time kan? Ok now here i am.. aku continue my study at UNIKL MESTECH ambek kos kosmetik. eh ? Takdala aku ambek kos Environmental Healthcare. This is my 2nd Year sem 4. Laju jak masa berlalu kan tanpa d sedari. Dulu bukan main cakap taknak tggal semenanjung taknak smbung study d KL last KL juak ku sambung study. HAHAHA. So far i love Unikl Mestech. Even rumah kedai and kecik but i love here. Dapat jumpa ramai orang ramai kawan. I have my YGG13. Dapat bersukan walaupun xda padang. at least hasrat untuk aktif d Universiti aku mrasa masa sambung study d ctok. bersyukur gilak2 ctok aku jumpa kawan yang sama palak ngan aku gilak2 sama ngan aku. Sekarang aku tggal rumah sewa. total satu rumah 12 orang. I love them so so so much. Later on aku cerita kisah bagaimana kami 12 orang ni bole rapat. Dulok masa study Unisel aku slalu berangan dapat rapat ngan senior gurau2 senda tapi tnyata takda penah mrasa bila d unisel. But here thanks God i got the best senior ever. Semua sporting, baik and very supportive senior. Maybe aku x la kenal sangat semua senior but so far senior aku knal skrg mmg baik sangat. Thank you senior yang banyak tolong dalam masa 1 year d Mestech ni.

Apa gik mok tauk pasal ku d Mestech tok? klu d ceta semua rasa nya sampai bila2 pon x abis ku mk ceta because too many sweet memories here. Kadang2 ada juak rasa xmok study mok keja semua tapi so far i still choose continue my study. Dulok ingat gik masa sem 1 or 2 mybe aku slalu ngadu kat cgek senior yang aku rasa aku xda konfiden sambung study d Mestech. Alahai nak blajar benda biology smua mmg aku xminat langsung. Tapi nya mala berik semangat untuk aku terus kan study d ctok. Slalu ngacoh nya madah aku rasa aku last sem d ctok. last2 da sem 4 da knektok masih juak muka ku d Mestech. Flo dengan drama takkan berpisah kata cdak kawan ku gik. HAHA. Thank you guys yang slalu sentiasa support aku hingga sampai nya nektok. Ya still long way to go but mmg aku bsyukur aku mampu sampai sem 4 sambung study. Kadang2 ingat aku tok bodo gilak yala nanga kawan2 ku ctok semua dari Matrik, asasi, lepasan Diploma kos yang sama. aku jak myesat kan diri dari Fisio ke Environmental Healthcare. Apa der hal kan? HAHA.

Later on plak aku cerita pasal kawan kawan aku ctok and sapa crush ku ctok. LOL XD crush? Hmmmm mestech x banyak laki ensem. Ya jak so berebut la selagi mampu. EH? hahahhahaa till next time.

XOXO.

 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea