Saturday, May 30, 2009

bukan alang-alang!!!cuti suda datang menjemput ku!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:26 PM 1 comments
hehhehekx...ahernya holiday kan aku tunggu2 telah datang menjemputku...
waaaa..bukan alang2 itu...hehehkx..
walaupun hanya seminggu jak cuti asal terubat rindu ku dengan rumah ku,gitar ku,organ ku..
waaaa bukan alang2 itu*trademark baru*
hems...29.05.2009 pada jam 4.30pm saya telah bertolak dari kuching...
hemss...macam2 keja ku dlam bus tu..
sakit nya buntut aku duduk...
huh..bukan alang2 sakit nya..hahhakx..
dala perut ku mcam2 karenah..lapar laaa mok kencing la...
nasib baik mok melabor tidak ada..hahhakx..
then keja ku dlam bus aku buat berborak dengan kawan ku kat tepiku,blakang...
aku buuat bus tu mcm bapak aku yang punya bus...
hahhahakx..
ok baik laarh...hahhakx..
hems...smpai laa kul 11 mlm baru mulut ku berhenti bercakap...
hahhahakx...ertinya aku penat dan tidor laa...
adeh itu pun mauk di tanya...
hahhhakx...

********************************************
apa lagi mok bgtau ooo??
hemss lupa saya mok cakap...
kan aritu ku ckap kasut ku kena curi nie skarang hp sony saya W580i pulak rosak LCD nya...
aiya tenggong betul hp tu,,mok tukar salah2 juga..
terpaksa laa saya repair sahaja...
keypad dia lagi tak bgus..cepat rosak...benci2!!!
asyik2 nak minta duit!!!macam orang buta sahaja saya pakau itu tepon kerna aku main agak2 sahaja tekan mok main kan lagu...
aiz...klu ku kaya memang aku tikam jauh DI SANAAAAAAA!!!!!
hahahhakx...
*ada lagi ketawa tu kan???*
hemss sebenanya saya happy sngat da smpai miri nie...tpi blum smpai limbang lagi la...
esok baru balik limbang...
hems...doh...
rindu juga kawan2 kat twintech DI SANAAAAA!!!
saya tipu mereka yang saya terus pindah and tidak balik sana!!
huh..punya susah payah aku meyakinkan mereka...
tpi mereka nangis ooo bila mereka betul2 yakin dengan kata2 ku itu..
waaa bukan alang2 ble jadi plakon tuuu!!!

**************************************************

OK BAIK LAAA...
nanti2 lagi saya update saya...
ok harap maklum yaaa!!!
sekian terima kasih!!!



Tuesday, May 26, 2009

deeeehhh...suyenkxx is coming back!!!GEGAR!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:30 AM 1 comments
waaa...rindu bangat deh sama blog ini...
by de way sowie bangat doh...
i'm really bz wif ma skool stuff lorh...
lagipun ngak ada wireless doh...
then bcox terlalu amat merindu kan menulis blog ini saya telah membeli
CELCOM BROADBAND doh!!!
hehhhekx...waaaa..hilang baget gue deh....
hhahahakx...
hemss..taknak tanya apa life ku kat TWINTECH COLLEGE nie ke?
hemss..nak kata sedih tuu ada laa juga...
nak kata happy and enjoy kat cnie ada juak....
entah i donk my feel here..
besalarh kata owg..khidupan dengan family lain..
hidup berdikari lain...
hemss cnie kena fikir pasal duit,skool assigment and banyak lagi laa...
kat rumah...hemss even borink tpi idup msih senang!!
betul-betul-betul???
hehhekxx...

*****************************************

waaaa....pling gempak laa news kat skool ku...

MY SHOES NIKE HILANG!!!

bodooo!!!aku sumpah ko seumor idup mandul xda kurunan...
idup ko susah sumo idup!!1
cinabank betul ambik kasut NIKE aku!!!
NIKE tuu babe!!!klu murah tak juga aku kisah!!!
waaaaaa!!!!sedih nyaa!!!waaaaaaa!!!
satu mlm aku tak tidor k fikirkan khilangan kasut ku!!!!
miskin sngat ka nak ambik kasut aku!!!
kasut aku berbau aku pun ko mok ambik ka???
waaa cilakak sial siot nak mampus!!!
mun ku tauk ko sapa nang aku SMACK DOWN ko smpai mati!!!!!!!!1
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa@!!!!dammm!!!
then de most i hate laaaa my fren here!!!
aaaaaaaaaaaaa!!!tengong!!!i mixx my fren flow,mek,edenk,duyen,beth!!!
hemss macam jux now make no mood to see them!!!
aaaaaaaaaaaahhhh but wat to do..wat bodo jak laa...
simpan je dalam aty!!!mereka ckap main lepas jeeer!!!
apa ingat dirik kowg perfect sangat kaaa???
eloe!!!watever!!!da laaarh getek nak mampus..
(getek=gedik)
eewww!!!make me feel dammm jak tengok muka mereka!!!
nasib baik laptop ku ini menemani ku melepas geram!!!
ewwww tak sabar laa nak balik 29.05.2009 nie!!!
yahooo!!!meet ma fren again klu jumpa mereka juga!!!hems...

*****************************************************

waaaa i really so sad laa today!!
macam2 masalah menimpa aku ari nie doh!!!
macam mana laa aku mok bertahan nie...
i really need some one!!!
but i'm feel alone rite now!!
i donk noe where i should tell ma problemm!!!
ooooooooo dear god!!!
help meee!!!!
how could tix happen to meee?>??>>>???

Saturday, May 2, 2009

hahhahahaa...sambung lagi cetaaa!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:01 PM 1 comments









actually ceta tok tadik awal skali bhaa..
aku terlupa mok publish tadik...
ahhahakxx..soe actually ceta nie paling awal...daripada 2 yang ku post tuuu..
tpi ok laaa tuuu..
nie kira laz aku jumpa kawan ku duyen laaa jugaaak...not laz nak mati..
maksud ku laz b4 ku jalan gik kuching..
lepas kami jumpa nie xda lagi jumpa sbelum ku jaln pegi kuching...
hehhehekxx...
yang ku ingat ari nie ari tigaaa bhaa..kan JOSH???
yang kita 2 gilaa2 lam keta yang ko drive mok terbang tuu kan??
hahhahakxx..
ntuk kami 2 gik kedey kami 2 josh tumpang anty josh yaa!!
maa tutor ajar kereta!!ANTY DAYANG lorh!!!
hehhehkx..muka x tuk malu bha!!!

************************************************************

so smpai sia kami x sngka jumpa laaa si marlene..
kira lama suda x jumpaaa...
trux dtang trux melaram dengan bergambar!!!
kikikiki...
sementara menungu si antoo edenk and duyen and si budak kecik NANIE!!!
hahahhakx...sebut jak NANIe nang geli ati ku!!!
hahahhakx...
so kami pun berkumpul and makan2 kat kfc yaaa smbil dengan HU HA HU HA kami...
then lepas abis makan kami pun jalan2 laa round2 kat plaze limbang yang x seberapa yaaa..
macam keja...
keja kami ialah mencari baju yang SESUAI nan josh!!!
hahhahaxx..
namun x jumpaa cox semua bidak2 baju plaza yaa!!
so kami pun melaram laa lepak kat depan fiting room yaaa..
dengan bergambar..cox kami da bosan tahap dewa suda...
then kami pun berselerak balik umah!!!
duyen and si budak kecik nanie tumpang aku balik..


**********************************************************

yaaa jak cetaa yaa actuaaly...aku jux kongsi2 gambr jak...
hahhahakx....
hemss apa lagi ceta ku mok post ooo?
oooo iyaa...sal ma secind trip to funfair lagi!!!kejap laagi yaaa...
*CAPEK-CAPEK DEH*
hahhahakx...trademark ayat si BUDAK KECIK NANIE...



de continue od tat story lorh!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:16 PM 1 comments











ehehehekxxx..kesambungan cerita tadi...hhahakxx...
weelll actually tix story dda lon tym ago bha..
but masa tuu aku punya laaa malas tahap dewa nak buat blog ku so mals laa nak post..
ari nie disebabkan aku punya sangat borink dudok umah anty ku...
aku buat la blog nie..
cilakak punya kazen ku JEFFRIZIO!!!
aku kat umah nya plak keluar umah!!ngok!!
kcian deh sama aku...
terpaksa ku jadi ANAK PEREMPUAN anty ku tok...
hahahhakxxx...
nasib baik laaa umah mereka tok ada internet...
ble laa aku melaram ckit..
mata ku tok sakit daa x exercise!!
gilaaaa!!hahhahakxx...
tym kat hostel mata ku ari2 exercise..hahhakx...
welll aku bhaa tok...
***********************************************
^-^

^-^

^-^

hemss lain plak cetaaa...
k laaa smbung ceta pasal gambar atas yaaa..
hemss aku pun ingat2 lupa bha..
aku ceta besa2 je laaa..
yang ku ingat kami 2 grace pergi ambik si babey JOSH nie..
then trux gik tempat reunion yaaa kat petiambun sia...
on de way tempat yaa memang seram..
aku bagi signal kat dua ekor grace and josh supaya laju
tpi x juak faham2 msih perlahan..
lepas yaaa aku pun race laju2..
bok cdak duak ikut smbil ketakutan
cox tempat yaa memang amat laa seraamm...
then smpai laa umah si kawan kami si hazlinda-mami rock yaa..
hhahhakxx..then kami jumpa2 laa kawan2 lama2 yaaa..
makan lepas makan kami pun mgmbil sesi bergambar...
ewww...
lepas yaaa kami pun ajak2 laa mereka tadi gik sama funfair...
ewwww!!!punya laa terkejut tengok funfair ya
coxx masa umorr ku 6 year je ku penah pergi funfair

*************************************
^^

^^

^^

tixx was maa second tym...
ewww..banyakk nye orang tym tuuu..
datang2 sia kami naik yang amat ku trauma sampai skarang iaitu APOLLO ya!!!
hemss mula2 yaa cool kami makin lama makin truk..
klu aku jerit lagi memang ku muntah...
smbil menahan muntah aku sempat lagi ketawa dengar kawan sebelah ku marlene menjerit minta tolong and mok nangis!!!
hahhahahkxx...!!!
"NGAI KU MAMI"
yala nya sebut berkali-kali!!!
da abis main yaa nang pucat muka ku mok muntah..
hehehehkxx..hanya josh je tauk macam mana aku masa yaaa..
w/p dlm kepeningan sempat kami main bumper car..
hahhahakxx...
lepas yaaa aku minta balik awal coxx xdapat tahan lagi kepeningan ku...
x puas ati ku actually tym yaa cox x banyak aku main..
cilakak punya APOLLO!!hahhahxk...
memang x banyak gmbar ku ambik tym laz2 yaaa cox da amat penink nak mampus!!!
1st and laz aku main benda ya gik!!!
hahhahkxx...
dengan x puas ati aku pun balik...
makan penadol!!then tdo memang aher ku bgun!!!
begitu laaa ceta aku pada ari yaaa!!!
dengan x puas ati aku ajak lagi kawan2 ku len jalan gik skali for de laz b4 aku gik kuching!!!
hah masa yaa bok bes cox aku x main APOLO bodo yaa!!!
yang sal yaa kelak ku cetaaa....
wait and tunggu yaaa!!!

*******************************************************
<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


*buat masa tok..yala kisah ku aku gik funfair yaa*
*I HATE TAT APOOLO*
i tell u..jangan naik main benda yaaa!!!
mun sapa ingin jadi angkasawan ble laaa!!
dipersila2kan naik!!aku alu2 kan kamu semua!!!
sedia kan beg plastik yaa!!!
coxx tempat yaa susah mok cari tempat muntah!!hahahkxx..


~yeeeeeezaaaa story long tym agoo!!!~

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:34 PM 3 comments





ewww!!!soe ya boh sakarang menceta kan apa ka keja ku ntok membuat tabiat ku semassa cuti!!!
hahhahakxxx...macam2 keja ku buat..
tpi pling banyak keja ku melepak kan dirik ku nan JOSH!!!
ko akan nangga muka nya lam any pixx tok kelak...
asyik2 muka nya jak laaa..nya kdak digi yaaa bhaa...
"I WILL FOLLOW U"
kdakya laa nya!!!

^^

^^

^^

hhemmmsss...1st aku ceta sal aku(suyenkx),JOSH(akuanakbisaya.blogspot.com) and grace..
actually it jux me and josh saja..tiba2 ariya aku mbak josh raound area2 umah ku sia...
kali aku tunjuk laa umah grace..punya laa terkejut josh and dengan persaaan terkejut nya yaaa..
nya pun truxx kol si garce anik!!!
dari sana bermulalaaa...kami 3 lepak kat umah aku..dudok main komputer..
daaa borink2 kat rumah so plan laaa si garce ni bawa gik swimming pool!!!
then...
jalan la kami 3 and maaa parent and 3 anak buah ku pun ikut gik swimming but xsama kami 3 la...
kami 3 pkey moto...2 moto je..josh lum tauk keyh moto lagi...
hahhahakxx.x..gelak kan dia!!!!

then i think dalam kul 5 lebih kami smpey swimming pool...
so keja kami 3 mandi menyelam menyeberang ke ssana ke sini...
then da nak balik melaram la kami 3 ambik gmbr..
bawah hp msok swiimming pool!!!
kcian hp aku masa tuu..kesejukan nyaa!!!
then b4 kami balik...kami 2 grace bawa josh tdo ngan kami...
actually tdo kat umah grace but ada ckit kerumitan aku xpat tdo umah grace..
josh pun xmok juak tdo kat umah josh.so nya tdo kat umah aku...
tpi punya laa lama kami fikir and bincang sapa tdo kat sapa..
aher nya dengan keputusan muktamad kami 2 josh tdo umah aku laaa...
kcian grace...

^^

^^

^^

oooppppsssss!!!
lupak aku...
hemss balik dari swimming pool semua kami kelaparan!!!
ahahhahakxx..
so josh nie bawa laa segala bahan2 spagethi nya gik umah ku...
hhahakxx...so keja kami 2 masak mee spageti laaa...
yang paling banyak makan laa GRACE!!
then lepas makan baru laa kami lepak gik umah grace!!!
sampai laa pkul 12 lebih...
ngantok mataa!!!
then berakhir laaa kisah kami pada mlm yaaa....


*then to be conluded!!*hahahhakxx..*continue*
mlm yaa kami berjanji juak yang ke'esokan arinya kami 2 josh ada reunoin budak st edmund!!!
so kami pun bawa laa si grace cox xda transport!!!
then kami plan lepas reunion gik funfair!!!
hah sal yaaa laaa akan to be continue ceta tok!!!
*CAPEK-CAPEK DEH*
hahhakxx...

*soe laaaa baru sakarang nak update ceta nie kat blog*
so malas bha nak buat masa yaaa
ari nie aku rajin itu hal aku ceta kan nie
hehehhehkxx.......



Friday, May 1, 2009

~ewww~new life at new place!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:53 PM 2 comments
me and christie!!!

me and tania!!saje je!!!

kat depan waterfront!!hahahkxx..keja bodo!!
buang tabiat kat waterfront!!

dari kiri slyvia,me and christie!!

me wif tania and vel!!

nanie and de geng!!

nie smua pelajar baru yang sama aku dtg yaa!!!
baru balik melawat kat entah laa nama tmpat yaa..
malas mok kisah!!!

ewww tixxx maa hostel yang kdai tuu!!!

pintu entrance hostel ada cctv!!!

~ewww maa hostel here~
tat maa room ada erro yaa!!!

"kuching bha towk"

tixx gambar aku ambik tym "CT tUaR"

blog class kuliah!!!

tat maa kolej canteen!!!

tixx laa ma kolej!!!so small!!!


naaaa...now i have new lifee...
idup aku akan bermulaaa dengan kehidupan berdikari...
coxx now i odie further study kat kuching...
kat KOLEJ TWINTECH/UTM..
huhukxxx...
semua kehidupan enjoy aku beberapa bulan dengan maa fren JOSH,EDENK,YELL, and ADHWA!!!
i mixx tat tym..but aku suda kat kuching..

*
*
*

bermulaa kisah ku di sini!!!
aku pergi ke kuching masa tuu pada 25 APRIL 09.
then daftar 27 APRIL 09..

then aku pergi tengok hostel aku masa 27 APRIl tu juak...
ewww!!!terkejut aku...cox hostel tu bukan apa yang ku fkir kan upa nyaa..
but nevermnd laaa...even macam tuu..barang2 dalam tuu semua complete and mencukupi..
and satu lagi yang aku terkejut ialah ewww maaa kolej punya kawasan...
aku ingat laaa nya besar kaa apa..
but dia kecik jee kawasan nyaaa..besar lagi skola menengah ku dulok.3 kali ganda besar...but bgus juga kecik macm tuuu cox tak penat aku berjalan..hahhakxx...
janji class kuliah ada aircorn OK LAAA TUU!!!
hahahkxx..

*
*
*

hemss but 27 april tuu aku belum lagi masok hostel coxx maa mum go back 28 april yaaa...so 28 april baru masok hostel...
aku jux booking katil jak 27 april yaaa...
katil pkai 2 tingkat yaaa..aku kat bawah laa..
kalau aku kat atas mati jak orang bwah yaaa..hahahkxx..
si budak nanie kecik yaa laaa tidor atas katil aku yaaa..
tym masok 28 april yaaa waaa nerves gilaaa..macam2 brang aku bawa..
macam nak pindah terus kan sia..hahhakx..

*
*
*

then ma mum go back..ewww!!!
HUJAN LEBAT BHA!!!
hahhakxx..ma mum nangis abis and de most aku x sangka laa ma dad...
cox i never see maa dad nangis kecuali masa kakak saya ninggal arituu..
aku apa lagi nang lebat sangat laa hujan..well..1st tym berjauhan nan parent ku...
then rasa kekok juak tym yaaa nak kawan dengan orang..
but THANKX GOD ol maa roomates peramah...
but aku cept lupa laa nama mereka..hahhakx...

*
*
*

then..kami ada orentasi dua ari..29 and 30 april yaaa..
29 april sakit burit aku dengar ceramah cdak yaaa...eww!!
benci!!!then lepas yaa kami ada ice breaking..bes sangat!!!
30 april 09 kolej kami buat aktiviti round kat kuching.."city tour"
bes sangat laaa..masa tym nie laa aku rapat dengan dua owg kawan nama christie and slyvia..sweet gurlxx..
buat masa nie macam yaa kehidupan aku kat kuching!!!
uhuhukxx..
mix ma home and maa fren at lymbank there!!!
tat ol onie about maa hostel and ma kolej rite now!!!
later have new story aku chetaa!!!

*soe laamaa x update!!!malas ku buat and kcian juga tangok blog nie not update..*
so today i do ma blog laa...
rindu juga!!!


yuhooo!!!i'm back wif tixx tag!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:07 PM 0 comments


1. Anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang ?
~ewww sedap nar!!!hemss aku lebih suka makan karipap sardin lorh..sdap..ma mum sukaa buat!!!!waa!!!but aku suka juga makan dua2 bha...

2. Anda lebih suka air kelapa atau air tebu ?
~hemss dua2 aku suka minum but aku more suka minum air kelapa laaa..sedap and segar..ble makan gik nya pun isi...sedap lor!!!

3. Apa pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang ?
~ewww enth laa cox aku x suka makan kacang..masalh jerawat nie besa jak ku tgk.dia suka tumbuh suka2 dia je..xsmesti nya akan tumbuh selepas mkn kacang...ewww!!!

4. Anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yang mcm mane ?
~eww!!!tertarik laki yang macam mana??eww susah..panas2..capek-capek deh!!!hhahkx..hemss saya akan tertarik laki yang mata nya cantik and romantik,bentuk badan yang sedang2 xmk tegap!!!i hate owg tegap!!!hahhakxx...cox i hate "MR.MUSCLE"..hahhakx..sweet,pandai ambik hati and mostly romantik laa!!!

5. Apakah perkara yang wajib anda buat sebelum tido ?
~
hemss apa yaa?wajib?gosok gigi..then cuci kaki takut kena kacau antoo gilaaa!!!then...buka "BAJU DALAM"..hahahkxx..


6. Andaikan ada orang menghina ahli keluarge anda. apakah yang anda akan buat ?
~ewww!!!i hate owg macam yaa!!!entah laaa...buat donoe je laaa...marah yaa nang marah but wat to do...suka ati dia laa nak cakap aapa asal keluarga aku tak macam apa yang dia cakap..bukan kami minta dia berik kami makan..orang tuu slalu nya orang yang DENGKI!!!so biar dia dengan TUHAN je..

7. Adakah anda akan tolong kawan anda yang dalam kesusahan walaupun dia pernah khianati anda ?
~soo hard to answer laa...maybe yes maybe not...tpi kalau orang yaa dalam kesusahan why not kita x tolong...from tat she/he will noe who am i...


8. Andaikan besok hari terakhir anda hidup. Apakah perkara yang anda ingin buat sebelum mati?
~sebelum mati...i will minta forgiveness from everybody...andai laaa yaa klu mati..xda sapa tau bila maut kita akan datang kerana semua itu adalah di tangan tuhan...

9. Adakah anda akan pilih orang yang anda cintai atau orang yang anda sayangi sebagai pasangan hidup ?
~bukan sama jak ka maksud nya..???eww!!!jodoh di tangan tuhan!!!

5. Apakah yang membuatkan anda bersemangat untuk hidup sampai sekarang?
~daaa tuhan bagi kita peluang hidup terus kan laaa...apa kes nak mati..??bukan senang mati...

10. Andaikan masa dapat diputarkan balik, apakah yang anda ingin betolkan ?
~saya tak mauk skola chung hwa and pasti dpt 5A dalam upsr..so ble masok KOLEJ masa tu..then..study hard..and saya nak putar kan bila kakak saya meninggal...kerana kalau kami awal tauk yang dia sakit kami akan cepat membuat pembedahan and tumbuhan kanser dia xkan merabak and membesar!!!ewww!!!

11. Adakah anda akan give up jika perkara yang anda lakukan asyik gagal?
~tengok macam manaa laaa..but aku not de person suka give up..cox gagal bukan maksud akan gagal seumur idup kita...keep try and try!!!

12. Adakah anda akan memaafkan orang yang telah merosakkan kehidupan dan kerjaya anda ?
~ewww!!NO!!!aku xkan maafkan but someday or some will mybe aku akan maafkan nyaa!!!coxx orang ble berubah juga!!!...

13. Andaikan kawan anda menghidap penyakit berjangkit. Adakah anda akan masih bekawan dengan dia?

~ewww!!!mesti laa kawan...but donoe laaa...hahhakxx..malas nak jawab...

14.Sesetengah orang mengatakan budak-budak amatlah menyusahkan. Apa pandangan anda ?

~yaaa btul but sebenanya klu kita pandei physcho nya maybe senang je...lagipun da besa da berdepan dengan budak2 menyusahkan nie..but wat to do!!

*i want to tag ol maaa blog folower*

*thankx yaaa to sis stefy tat give tixx tag..soe lambat elpy ye*



 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea