Saturday, April 25, 2009

~soe lama lost in lost2 world!!~

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 10:21 PM 1 comments
to ol blogger!!!soe so long not update maa blog!!!

mengembara ke seluruh dunia mencari ilham!!!hahahkxx..

chaliieee!!!yaa bok nyaa!!!BENAAAA GILAAA!!!

banyak daa cerita ku simpan2 ntok di kongsi nan korg semuaaa!!!

hemss but soe laaa cetaaa lama mpun laaa..kakakkaa...

okeyh bha kalau aku kaaann??

btw aku baru sampai kuching further maa study...

maa plan memang smpai cnie baru update maa blog..

takut smpai cnie borink soo bole mngisi kebosanan tahap dewa sayaa dengan men-update blog ku!!!!

but sakarang belum sempat tulis lagi ceritaa tuu..

juxx wait and tunggu k!!!

~daaaaa!!!TUNGGU BOK XTUNGGU!!!

Wednesday, April 15, 2009

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:59 PM 0 comments
tixx award fromm JOSH!!!thankx JOSH!!!
soe lambat faham!!!well besa laa baru 1st dpt bha!!!
forgive me!!!
http://www.akuanakbisaya.blogspot.com


The rules of "if you receive the awards" are quite similar thought :

1. Link the person who tagged you.
2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post.
3. Post this in one or all of your blogs.
4. Answer the four questions following these Rules.
5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them.
6. Come back to BLoGGiSTa iNFo CoRNeR (PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your Post in order for you/your Blog to be added to the Master List.
7. Have Fun!

The Q's and A's:

1. The person who tagged you: powk JOSH!!
2. His/her site's title and url: http://www.akuanakbisaya.blogspot.com
3. Date when you were tagged: April 14, 2009
4. Persons you tagged:

powk dolphina

powk Antoo Edenk

and all ma follower!!
blur ku!!help me!!!





The Rules :

1. Put the award on your blog

2. Put the blogger links who gives you the award on your blog
3. Give it to another blogger
4. Put the links of bloggers who you give the award
5. Leave your message/comment on their blog so they will know u give them award

laaa hahahkxx...apaka!!!

give back to all i give jux now!!and ol ma follower!!!

Tuesday, April 14, 2009

i got tagged again from sis XANG!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:39 PM 0 comments

( What Do You Say)

1. Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?
~waaa bes nyaa..tentu laaa mula2 aku akan derma duit ku ntok owg yang memerlukan..buat apa yang ku ingin selama nie~

2. Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
~klu ku jadi seksi?ble jadi kaa??dui daaaa...amen mun ku jdi seksi lam dunia tok..ku akan jadi seksi lagi mengalahkan angelina jolie~

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
~soe naik lori laa ku mok terjun..mak bapak ku susah payah besar kan ku mok terjun korban kan nywa..nang paloi laa yaa..ya trux trang ku pdah tat not LOVE~

4. Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
~well suka ati nya laaa nya..alah dengki laa tuu!!!xpa MAY GOD BLEXX U..
maafkan laa dia kerna dia xtau apa diperlakukan nya~

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda. Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?
~entah laa..no komen..tapi klu aku memang membantah laa..haiyoo zaman purba bha tuu pkey jodoh2 tuu..eeee...love will come alone laa..~

6. Kalau tiada lagi hari esok?
~apuuu!!!we must ready dari awal..so kena enjoy ari2 larh..so x nyesal xpat nangga esok lagi..
bertobat laa dari skarang..hahahkxx..~

7. Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
~hemss wat bodo je..suka ati nya laa mun benci ku..janji ku BAHAGIA!!!

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
~hahhakxx..dui daaaa..trimas kasih jak laa..xda ku mok masok..~

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
~apuu!!!tolong laaa..tolong laa jangan..aku masih muda and need them~

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati?
~entah laa tlampau bnyak ku minat xtau mana satu..tapi kalau ble aku mok jumpa SIMPLE PLAN larh..~hahahxxx..i love them~

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
~hahaahakxx...entah laaa xtau ku..tak baik membunuh walaupun kena bagi lesen..~
we must love each other

12. Kalau orang kata anda kacak/cantik?
~well kambang laa..smpey seluar dalam pun koyak~
~hahahahkx..~

13. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
~waaa!!!bertobat ku..neytau sok lusa mati suda~

14. Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yang romantik?
~waaa..sama si zirafah mok ku..adududud..gla laa..mesti ku mok~

15. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
~klu perlu y not..cinta tak semesti nya kita harus miliki~

16. Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa yang anda inginkan?
~huhuhukzz..entah laa xtau laa..mybe anugerah orang paling bijak di dunia kali~
hahahahakxx

17. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? Bangsa asing mana yang anda inginkan?
~hahahakxx..ofcoz korea or jepun..klu x owg putih kali..ehehee..klu laaa~

18. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
~waaaa..plixx donk..coz saya suda merasa itu..sangat pedih~

19. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
~WATEVER WHO CARE~

20. Mengenai orang yang tag kamu ni?
~opsss sis XANG...she sweet and good..nice blog..nya tok laa slalu bagi aku tagged~thankxx sis...love ur blog..

21. i'm tagging
~JOSH~
~DOLPINA~
~ANTOO EDENK~
~CECELIa BETHANY~
~and smua owang rasa tagged nie bes mok buat~

daaa!!!so bowink laa today!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 7:40 PM 0 comments
uhuu!!bowink gler laa today!!!
euuwww!!!xda keja mok di buat..
keja ku shari tok..online jak keja ku...
sampai ari hujan kat luar pun x sedar smpei baju di sidai x ingat ku mok ambik...
kakakakkaa..
dengan x sdar ku yaa...
tiba2 ada satu suara dari MUMMY MONSTER memanggil nama ku..
SUUUUUUYAAAANNNGGG!!!!!
*
*
*
waaaa!!!tym yaaa baru ku ingat!!
yaaa tuhan!!!!
aku lupa angkat baju yang disidai!!!
nang mati laaa ku kena tiaw tok!!!
dengan semangat ku mcm 100 meter bha pegi ambik baju2 yaa..
huh..sambil ambik baju yaa aku dengar MUMMY MONSTER ku yaaa meleter!!!
huh!!!tensen!!!mun mummy ku yaa meleter abis laaa semua kisah lampau akan keluar..
zaman2 purba pun nya akan ungkit punya!!!
well tat ma mum!!!
da biasa daaa dengan leteran nya yaa!!!
yaa baru mami ku lum gik 2 gik adik beradik nyaa..
maa uncle yaji and ma anty selamai from brunei!!!!
euwww!!!tensen abis laa mun mereka tiga berkumpul!!!!
bergegar dunia di polah di cdak...
percaya laaa!!!
but mereka semua baik laaa juxx mulut jak jenis yang kalaku ckap bersuara besar!!!
klu mok tauk..isteri or suami mereka bertiga nie kan memang jenis pendiam laaa
yala kata orang klu suami/isteri jenis kasar suami/isteri mereka jenis pendiam...
like maa dad..x banyak karenah..
cool ol de tym and owang nya penyabar...
huh maa dad..nya tunjuk kasih sayang kat kami not from bermanja dengan kami but
dengan membeli barang yang kami mauk x kira apa laa..
nya pasti belikan..
hehehekxx..
ke lain plak ceta ku...
emo bha nie tu laa tiba2 lain plak ceta...
hehhekxx..yang sal maa mum and dad..lain hari ku ceta laaa...
*
*
*
hemss..sambung ceta ku tadi yaaa...
I"M SORRY!!!
lepas da kena tiaw..ku ambik anak buah ku nok kecik yaaa masok lam bilik ku..
apa gik keja ku tdo laa keja ku..
kul 5.30pm baru aku bangun..
then..tiba2 ku terdengar bunyi perut ku bergendang panggil ku gik makan...
GUA LAPAR BABE!!!
kakya ku twun gik dapur..aku makan mee hon...nok mami ku masak pagi tadi..
maalas mok makan nasi...xda lauk..ikan tamban jak mami ku goreng tek..
euwww..!!!
lepas yaa on9 laa keja ku...
eheheee..
begitu laa ceta nya dong..
on9..on9..on9..on9 la keja ku..
*
*
*
sebenanya ku binggung laaa apa mok ku polah persedian gik kuching tok..
uhhhoooo!!!help mee dong!!!
semua fotostat2 lum aku buat gik..kakakaka..
mls bha..ingat mok buat minggu depan tapi difikirin takut kelam kabut plak jadi nya...
so esok laa aku mok buat semua nie!!!
BTW esok gue pegi blaja memandu then lepak nan kawan for de laz..huhuhukxx
gonna mixx them!!!
uhuhuhukxxx..goodbye maa fren!!!
i love u ol!!!
i still mixx our memory at high skool!!!
so many sweet memory we been thru..
^^
^^
^^

ahahhakxx...lum gik jalan da mok sedih2..
hahahakxx...
muahahhakxx..
k tat ol rite now..
aku mok makan burger ku lok!!!
jangan jeles dong!!!
DAAAAAAAAAAAADAAAAAAAAAA!!!





Monday, April 13, 2009

love story again and again!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:12 PM 8 comments
oooohaaiyooo!!!!
hemss...dengan tanggal 11 april 2009 sec
ara sah nya sya telah break dengan

YUSUF BIN LAUB
i'm sory yusuf!!!
i donk love u!!!like i did yesterday!!!
donk noe wat to say laa
a
nak kata sedih tuu tak laa juga...
coxx saya yang minta break..
mybe cinta aku kat dia da pudar...
nya kat sabah aku plak kat sarawak...
so susah laaa...
maybe ini laa jalan penyelesaian nyaa...
lagipun skang aku lebih suka dengan bergelaran SINGLE MENYINGLE!!!
well aku kan emang nya begitu!!!
dengan trux trang aku bgtau aku memang xda perassaan kat nya..
entah pahal aku ble trima nya..
mybe ntok menghilang perasaan ku terhadap yang mudah dikenali
mr.R!!
rasa begitu bodo juga kan..
sorie yusuf!!i donk mean it...
but thankxx to u...ko sowg yang memahami and baik sangat..
hanya tuhan saja mampu membalas semua jasa ko..
aku berdoa agar ko dapat yang lebih baik daripada aku yusuf!!!
i'm really sorie!!!
we still fren rite???
hope soo!!!donk love me anymore...!!pilxxx!!!
i juxx want to be single and enjoy!!!
soe to say!!!ewww!!!
love membuat aku beban!!
aku tau jahat lam hal nie but tixx good for us yusuf..
i donk want to lie u about ma feeling..!!!
i still love wif mr.R..sorie!!!

kenapa laa love tok membeban kan idup kita!!!
cinta tok macam2 rasa nya..ada manis,masam,pahit,tawar..
dui daaaa!!!!
bak kata pepatah!!!
bunga bukan sekuntum kumbang bukan seekor!!!
idup kita masih panjang..
umor masih muda so percintaan kita pun msih cinta monyet..
enjoy dulok..skola dulok..cari duit lok..
baru cari laki..
kan bagus!!!yeah!!!
mentang suda single!!!
hahhaaakxx..

by de way!!!!
i'm free!!!! yahooo!!!! no more love is painful!!! kita enjoy lorh!!!!
Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 1:28 PM 2 comments
9-12 april 2009
Easther Camp 2009!!!

woohh!!!tahun nie memang banyak peserta ikut...
memang dijangka kan banyak nya...
bes memang bes buuuuuttttt...
so tired laaa mok urus kan..
terutama dalam makanan...
huh..bayang kan kena masak sebanyak 300 peserta..
mampus babe!!!!
untung ma lovely MUM ROSE and ma anty MAK NEL ada tolong..
and ol maa mum fren..
mun mauk harap kan ku memang x makan2 laa peserta yaa...
hahhakxx..
without them memang tak dapt laa nak masak..
tixx year the most pling banyak peserta daripada tahun2 lepas..
disiplin mereka tahun tok pun memang smakin baik punye sudah!!!
hhahaakxx..
tapi rasa nya kan..tix year laz aku ikut easther camp larh..
mauk jadi sukarelawan jak ku..
kalau jadi AJK nie memang susah laa babe!!
macam-macam masalah datang melanda..
pandey-pandey diri ko laa mok mengharungi semua rintangan yaa...
hehheekxx...
about makanan kat easther camp..
huhuhkkxx..memang sedap daripada tahun2 lepas bha..
untung nye..tym aku jadi peserta xda plak sedap macam tu makanan..
apuu!!!
tym nie x banyak ku ambik gamabr..
terlampau sibuk and penat bha...
pegang handphone pun jarang..
mata ku memang macam panda da...
huh..xckup tdo bha..
huh..apa lagi ku mok ceta ooo..
aku kongsi gamabr2 aku ambik tym easther camp jak..
coxx nothing interesting kisah lam easther..mybe cox aku AJK lam makanan and xda ikut aktiviti...
JOSH laa untung..nya AJK makanan and nya juak core group..
core group nie yang tukang bawa "PNW"
mereka nanyi and bes larh keja mereka...
xmacam keja ku..apuuu!!!1st and laz laa ku jadi AJK..
badan ku tok da rasa nya xda tulang suda..
sakit nak mampus babe!!!
huuhukkx..


ENJOY WIF TIXX PIC!!!
xtau pa mok dikongsi ceta dengan korg semua..
ini saja mampu ku kongsi kan..
i'm sorry!!!
otakku masih blur larh..




me and core group FIAT LIMBANG..
still small and masih dalam perjalanan belajar..

tixx bro paul!!ketua kami..
chalie kan muka nya..
nya tok baik orang nyaa..
xsuka marah orang sebarang..
tengok muka nya kelaparan yaa...


tixx bro LUCAS and unknown..
aku xtau pun nama budak sebelah bro lucas yaa..
nyampuk tiba2..
hahhakxx..
control lagi yaa muka..

budak2 core group and fiat limbang tengah makan..
semua kelapran..
rasa2 nya tym tok menu kami
NASI AYAM and TAUGE!!
hehehkx..

anty-anty yang banyak menolong
wthout them memang lambat larh siap keja kami..

nie laa peserta yang tengah makan..
semua da kelaparan tym tok.


nie smua ajk-ajk yang menolong membahagi makanan kat peserta...
huhukx..

eheee..serius juak muka lai..
hahhakx..
haus ku nie...cepat!!!

ewww!!si JOSH ni lagi..
muka kedak apa!!
hahahalx..tym nie bebday nya...
happy bebday JOSH!!!
JOSH AND RICKY!!

oppss tixx YELL..rajin nolong budak tuang kan air...
thankx to her oso banyak tolong..

semangat bha muka kami membahagi makanan yaa..
aku cantik2 sia..ada ke patut budak tu cakap
"THANK U ANTY"
elooooooo!!!i'm not ANTY k...
muda kali aaaahhh!!!!

hah..yang hidung besar nie nama nya BRO.SEBASTIAN@BADANG
memang rajin laa nolong kami angkat2 barang nie..
THANKX BADANG!!hahahkx..
masih available nie..
sesiapa mok isi borang dipersilakan..
hahhakx..promosi gik yaa!!!

disiplin kan..beratur gitu semua...
i think peserta tahun nie memang berdisiplin..sangat2 bagus!!!
chayo!!!

tok ma besfren MEK@CARENA..
gamabr laz sebelum nya smbung skul kat penang!!!
i gonna mixx her!!!

nie plak gambar me and ma twin FLO!!!
huhukxx..gonna mixx her too..
grenti lama xjumpa yaa..
she maa BESFREN EVER!!!
JOSH AND FLO..
kat depan kenangan skola rendah kami..
skola ST.EDMUND..
sayang aku xpat join gambar coxx aku yang ambik gambar nie..

me and josh tengah nunggu fotostat kat SONG SENG!!
ehehhee...
sempat lagi tuu...

yell and josh..
sama gik style yaa!!!kakkaka..
apuu!!!
muka!!!kami 3 tok laa yang slalu sama2 walau di mana pun semasa eather camp tok..

huhukzz..ya jak laa gambar ku dapat share!!maybe tixx will maa laz aktiviti kat limbang..
cozzz tixx 25 april i'm gonna go further maa study at kuching odie..
so i will gonna take long tym not update maa blog..
so bye maa fren blog!!!
uhuhukkx...
gonna mixx update maa blog..
KITA ENJOY!!!
GOOD BYE MAA BLOG!!!
tixx will maa laz blog i will post!!!
gonna mixx u oll!!!


Sunday, April 12, 2009

to oll ma fren blog!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 7:01 PM 0 comments
to oll maa fren blog tat give mee tagged!!! soe lum balas lagi... so hutang duluk yaaa!!!! hehhekxx... soe sangat!!sangat penat laaa xdapat nak balas smua tuu!!! but thank k give me tat tagged!!! huhukxx..^-^

haiTxx!!!sOwie2 to ol to u!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 5:01 PM 0 comments

sowie to ol maa fren!!!i been lost a few day!!!
hahhaakxx...
now i coming back wif maa panda eye!!!!!
apuuu!!!nyak yaa!!!!


*
*
*
well actually i'm so bz tixx a few
day..huhukxx..
so tired larh...
by the way HAPPY EASTHER to oll!!!
hemss..i'm bz so much tixx weekk!!!huhukxxx..
so tired not enough sleep..i think ma eyes like panda odie!!!
eather camp tahun nie start pada tarikh 9-12 april 2009...
kuh..kuh..kuh..
well xsangka tixx years the participant
paling banyak laarh..
200+ mok 300 termasuk ajk and tenaga yang sukarelawan bekerja..
aku pulak AJK MAKANAN.
.
ewww!!!to oll there!!!
jangan sesekali ambik kerja tok!!!
percaya laa!!!
sangat-sangat PENAT!!!!!!!!!
i think tok laaa 1st and laz ku amb
ik kerja lam tok...
haizzz...
dalar tym kerja nie macam dugaan yang melanda!!!
diri ku hanya mampu bersabar untuk mengharungi semua yaa!!!
well owg limbang bha!!!!!
semua mauk berlagak ketua..
tuhan jak laaa tauk apa yang terjadi...
kita harus mengampuni orang yang bersalah dengan kita!!
wahahaakxx..alim laaa plak!!!
!
kikikiki...
dengar tu anak-anak!!!love one each other!!!
dui daaaaa!!!
*
*
*
easther camp tahun tok cda pa2 interesting juxx sama jee dengan tahun2 lepas..
but beza nya tahun nie dapt banyak sam
butan larh..
hemss..thank u to ol ma fren coxx banyak tolong2 aku and support buat kerja nie..
ma fren FLO,MEK,JOSH,AND YELL!!!
thank yaaa..
MAY GOD BLESS U OL!!
but most pain tym easther camp nie kawan sendiri tikan dari belakang!!!
sanggup bha nyaa..benda yang remeh temeh pun kecoh2...
perlu kaa???tolong laa
arh!!!
watever laaa..tuhan jak tauk..
pengajaran dont trust anybody!!!
yaaa!!1percaya laa..
it so pain!!!
huhukxx..

soe to oll maa fren blog k!!!
menghilang few day!!!i
will update again..
i'm still tired nie tak mampu nak buat update blog..
tomorow2 k...I PROMISE!!!
see yaa!!!
check maa next update again maa fren blog!!!

*
*
*
aik upak..
appy belated bedbay to ma cuzzen JOSHUA
muahxx!!may god bless u k!!!
good luck in ur life!!!
b4 ku gik kuching makan KFC kita k..
eheheekxx..^^tapi ko blanja..hahahkxx..
xdalarh!!!waaa...



HAPPY BEBDAY TO U!!!
HAPPY BEBDAY TO U!!!
UARE BORN DE ZOO!!!
U LIKE MONGKEY AND KANGGAROO!!
HAPPY BEBDAY TO U!!!


Friday, April 3, 2009

yahOOO!!!i got secong tag again!!!waaa 2 tym today oo!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:53 PM 4 comments
muahxx!![x]o[x]o...to sis XANG!!!
really thank uu coxx give tixx tag!!



1.Bekas kekasih saya adalah :
~ofcox laki larh..apuu!!

2.Saya sedang mendengar :
~FALL FOR YOU-secondhand serenade

3.Mungkin saya patut :
~pergi tidor!!takut sok x terbangun!!!

4.Saya suka :
~RAFAELSON!!hehehkxx..

5.Sahabat-sahabat baik saya :
~flow(kembar xseiras),edenk,mek,beth,duyen,lilis and Josh!!thankxx being maa frenn..but all of u there ma frenn too..

6.Saya tak paham :
~bila orang tuu buat saya tak faham!!hahakxx..

7.Saya kehilangan :
~ma lovely late sista memengx..tat i love soo much!!!if can i want u to stay wif me aight now!!

8.Ramai yang berkata :
~sepandai-pandai tupai melompat,akhir jatuh juga ke tanah!!waaa!!masih ingt peribahasa!!

9.Makna nama saya :
-FLOREYN REYSNTTY!!so long...entah laarh..ma dad do tat..ala2 mexico dia cakap..

10.Cinta itu adalah:
~buta,oku,sakit,gila,bodo,lucu,pahit,masam,tawar,manis..dan indah!!!Well orang slalu cakap cinta itu indah bila bercinta!!

11.Di suatu tempat, seseorang sedang:
~diam-diam melepas kentut dengan tersengih-sengih...dengan slumber berjalan terux..

12.Saya akan cuba :
~jadi anak baik MAMI!!!i try keyh mami!!!

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
~everlasting,eternal...hemss..yaa bena yaa!!!

14.Telefon bimbit saya :
~w580i and satu gik terlampau canggih gik hp tok..NOKIA 3310..hahhakxx..

15.Bila saya terjaga dari tidur :
~saya truxx nampak siling..hahhakx..

16.Saya paling meluat apabila :
~bila ompuan kontrol ayu melebih-lebih and suka blakon control ayu mcm KALOI!!

17.Pesta/Parti adalah :.
~haram di sisi undang-undang!!hahhakxx..apa kata PUTRI!!KITA ENJOY!!!

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
~BULLDOG!!!hahakxx..kiut dengan muka mls nya!!

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
~hems 15..tym form 3..waaa...happy abis laarh tat tym!!

20.Hari ini :
~FRIDAY larh..eee..ada antuu!!!

21.Malam ini saya akan :
~pegi primeeting!!!suda abis pun..on9 skejap..lepas tuu tdo...

22.Esok pula saya akan :
~pegi church..praktis koir!!!apuuuu!!!

23.Saya betul2 inginkan :
~menjadi kaya and paling BIJAK di dunia!!!and most of all..saya ingin kakak saya di sisi saya rite now!!

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
~apuu!!!kusut betul rambut ku!!!eeee...engat tak lagi..lalalallaal..!!!

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
~both i think but more like pusat membeli belah..melaram bha!!!

26.Makanan Barat atau Jepun :
~ofcoxx barat..jepun xtau mkn laa..pelik2 makanan dia!!hahhakx..

27.Bilik yang terang atau gelap :
~i think both laa...tapi pentink tdo mesti bilik gelap laarh!!!

28.Makanan segera adalah :
~sangat sedap..hemsss...mee maggi!!

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
~yaka?memang petronas nok tanggung ka?bes juak oo..ompuan ada juak ka yaa?(for ben)

30.Siapa yang anda nak Tag?
~marz
~azizan
~mr.shari

~josh!!

waaaaalaaauuu aaaah!!!i got maa 1st tag lorh!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:13 PM 2 comments
thankx JOSH!!for tat tag!!huhukkxx..
terharu ku!!!ko laa first bagi ku tag!!!tixx ma first tag!!hehehkxx..
ehehehe(dengan burit kambang)hahahakxx..

1. What is your name
: suyenkx lorh!!

2. A four Letter Word : F.L.O.R

3. A boy's Name : Fieldien

4. A girl's Name : Fieldirica

5. An occupation : doktor too..same as JOSH!!

6. A color : black..itu kegemaran ku!!

7. Something you'll wear: shirt,short pants,ofcozx segala sotong dan katak2(ompuan kan??)

9. A food :well anak mami..so ofcoz ma mom cooking!!!betul-betul haw liaow ooo!!!

10. Something found in the bathroom: mangkuk tandas(buka pintu teruz nampak and duduk)hahahkxx..

11. A place :lintat memeng(memengx Villa)

12. A reason for being late : lazy bha!!!mata nie macam panda suda!!!

13. Something you'd shout : "NENANG!!!!!!!!"get my telefon inside my room!!NOW"hahahkxx..(mama tiri)

14. A movie title : kuch kuch ho taa hei(betul ka spelling yaa)..ma 1st movie i cry!!sob..sob..sob!!!

15. Something you drink: grenandine!!(air sirap rupanya)-mawi..hahahkxx..

16. A musical group : ofcoz simple plan

17. An animal : ma dog stirch(mati tertelan batu)sob..sob..sob..ma dog lonely(die langgar by ma mami)

18. A street name : the same street(tat children show)hahahkxx...

19. A type of car : now UNSER!!future VOX WEAGON uuuuu!!!

20. The title of a song : "WHEN YOUR GONE"-Xspecially for ma late sista MEMENGX!!

Thursday, April 2, 2009

huhukxx..naaa!!coming again lorh!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 10:21 PM 5 comments
duiii daaaaa!!!i coming do maa blog!!!!

hehheek..nie bermulaaa alkisah dari ceta awal pagi tadiii!!!
BETHANY KORINTUS mengajak aku trun kdey bincang pasal MENU untuk EASTER CAMP!!
well kami dua nie kan AJK makanan...dehhhh...
so aku pun mbak laaa maa sot2 tey punye kazen JOSH!!well maa TUKANG GAJI bha!!
mesti larh ikut..hehehkxx..xdaler...boring kan so bawa dia skali kcian juga tengok dia HOME ALONE kat rumah purple dia tuu..dehhh!!apuuu!!!
KANTOI umah JOSH warna PURPLE giittuuu!!!
thennn lepas ambik JOSH!!then..tiba..tiba!!!!!
telefon BETHANY berbunyi!!!
TELEFON!!TELEFON!!TELKEFON BERBUNYI AAAHH!!!
INDA DENGAR KALI!!BENGAL KALI!!

wei yaa aku reka jak tuu...tat kedayan laguages!!!
upanya adik nya minta ambik dari skol cox nobody in tat skol for praktis bola jaring...
so on de way ambik tuu thennn...POLICE ROAD BLOCk!!well nie kdua kali lintas sana lagi...
JOSH pun dengan kelam kabut memasang tali KALEDAR kat belakang like skema!!!
apUUU!!well skang kan ada undang-undang penumpang belakang pkai juaga!!
well kami kan budak skema yang baik!!!
mesti BERTINDAK MENGIKUT ARAHAN!!!!
then kami pun ambik adik bet!!lagi skali lintas POLICE ROAD BLOCK tuu!!!
dengan muka x tau malu kami lintas lagi...

sampai plaza..Bet parking punyaa jauh..takut mati enjin gik..ngehuahua!!!
well baru dapat lesen!!not confident benar yet!!
takpe SAYA FAHAM BHA ITU!!!
hahhakx..tapi hanya tuhan saja tau betapa jauh juga ko parking tuu!!!
then me wif JOSH walking and walking..dehh xkan juak berguling kat jalan raya yang panas yaaa...iskh3...
sampey laa kat PLAZA!!apuuu!!sejuk laa ckit!!!nger..nger!!!
then..aku sangat laaa kehausan gik laa kat WANG LIAN!!de onie kdey roti kat PLAZA!!!
well!!!tapi yang kureng ajakk nye!!!aku da bli minuman baru laa cdak padah gik KOKOBERRY!!
palak cdak tok bha!!!so aku cepat laa mengabiskan air aku itu dengan scepat mungkin!!
then!!aku jumpa abang ANTOO EDENK!!waaauuu!!ensem nye!!!
well aku tegur laa..nya kan maa kazen juga!!
hehehekxx..perbualan itu HANYA AKU SAJA YANG TAU!!!
kakakkaa...
then..order air kat kokobery..1st tym bli sana..
aku order!!DOUBLE COKLAT CHIP satu deh!!
siap!!!so aku minum!!!

mulaaa laarh perbincang pasal menu tuuu!!!
ermm kami mula EASTER CAMP next2 week..9 april-12 april!!
so bincang punye bincang gelak tawwa dengan karenah JOSH yang bodo yaa!!!
keja JOSH menyampuk jak!!!
eee!!!tadi dia jumpa PENGETUA dia!!!hish2!!
*i"M A BIG-BIG GURL IN DE BIG-BIG worlD*
well besa bha JOSH bha itu!!!
then abis bincang..kami naik NGIU KEE SDN.BHD!!
see our fren!!ANTOO EDENK!!JOSH yang beriya-iya mok jumpa MOMOK nya!!
hish3...apaka!!
apa gik keja mun jumpa kawan sot2 tey!!
melaram keja kami dua JOSH kat kaunter sia...
well melaram dengan bergambar!!hobi kami dua JOSH!!
hish JOSH lagi!!wei JOSH popular juak ko tok!!asyik2 nama ko saja!!
CHIHUAHUA!!!hahahkx..i love tat name!!!
round2 kat plaza kepenatan suda!!!capek dong!!!
kepak asak kamek yuu!!!
then..sempat gik kami dua JOSH nanya kdey komputer brapa harga install ADOBE PHOTOSHOP!!well itu tauke cakaap aaa!!kalau CD RM5 saja tapi kalau kami INSTALL skali RM10!!
doh!!selama nie punye laarh aku mati2 tapi xjuak mati ingat berpuluh ringgit!!
hish..upa nya RM10 saja bha!!

then..tengah dudok mnunggu bet order corn butter tuu!!entah apa nama makanan yaa..
itu ANTOO fLOWRIA and ANTOO CARENA
datang menyampuk..ceta punye ceta kami pun balik suda laarh!!
ieu dua ekong ANTOO juga ikut tumpang sekaki saja laa..satu kaki lagi kat luar kereta!!hhahakxx..
then..sebelum keluar dari plaza JOSH sempat hina sorg laki pkai cermin MATA hitam!!!
JOSh pun berkata!!!silau!!silau!!
well ANAK LIBES memang mcm itu bha!
!
hahahakxx!!!
panjang lebar suda ceta ku itu!!!aku rasa semua aku ceta itu!!
JANGAN BORINK ATAU KEBOSANAN TAHAP DEWA KAMU BACA NIe!!
tidak suka kETAWA juga!!kalau suka KETAWA juga!!
KETAWA LAA SLALU!!tak payah buat pembedahan BOTOX!!
hahahkxx!!!
BAIK BHA AKU nie!!bagitau cara menjaga awet muda!!
HIDUP INI SENTIASA MUDA!!
JIKA ANDA TERSENYUM DENGAN PIPI TERSORONG-SORONG!!

hish3..
dengan ini saya mengakhir blog ini dengan serangkap pantun!!

DUA TIGA KUCING BERLARI
MANA SAMA SI KUDA BERLARI
SAMPAI SINI SAJA BLOG SAYA ARI INI
dENGAN RACANGAN LU FIKIR LAA SENDIRI!!!

hahhakxxx...sekian TERIMA KASEEEEHHH!!!


hekhek..muka JOSH!!apa gik muka ku!!hish!!
ehh xnampak laa plak muka BETHANY!!
supir kami dua JOSH!!kan..kan JOSH??


hak!!nie JOSH yang suruh ambik gambar!!
nie laa tempat ROADBLOCK tuu!!!
"KAMI TIDAK MAKAN RASUAH"
HIDUP BELIA!!
slogan BELIA ka ya??

hehehekxx..muka kami dua JOSH melaram kat kaunter tingkat 3!!
huhukxx..JoSH punyyee pasal nie!!
well kami dua kan owez like tixx!!
itu laa KAMI!!
yeee!!budak SINDROM mane laa sesat nie yeee??
hish3..takpe nak...mana mama awak tadi??
"MAMI KAT HOSPITAL KEJA laa""
apuu..jangan main2 kat cnie nanti kena culik
well aku kan BUDAK BAIK!!!

tired nak mampus!!so many work today!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 1:09 PM 1 comments
huhukxx..xda gambar laa aritok..
bateri hp ku kong laaa!!lupa mauk charge semalam!!
kikiki...
ari towk aku bangun kul 7.30am
well parent ku mbak trun kedai gik breakfast kat 2020
sebelah!!
hahhaakxx..kan..kan..kan?
*
*
*
ermm lepas yaa...aku wif ma dadi go bank
huhukxx...aku mok buka akaun maybank..
lama da tuu mok buka aritok bok buka...
ewww!!!banyak gilak owang bha sia...
punya laarhh aku lama menunggu yaa!!
mok jak ku ketuk palak owg yaa keja lembap gilak!!
kul 9 ku gik bank yaa kul 11 lebih bok abis polah!!
sengal badan ku berdiri!!!
kata JOE gik
hahahlxxx...
huhukxx..da yaa aku trux msej kakak ku padah number akaun baru..
mok bujat ckit!!hhahkxx..
sebenarnya mok minta kirm duit actually..hahahkxx...

*
*
*
so today xda pa2 berlaku lam idup ku..
kebosanan ku aritok tahap dewa ada larh!!1
so borink!!!tapi yang happy nya..
kelak kwan ku BETHANY mok mbak ku twun kdey..
mok bincang sal menu maKAnan ntok EASTER CAMP..
well AJK MAKANAN BHA!!well nangga muka ku lok!!
hahhakxx..so tat all for today!!kelak ku ncari idea gik!!
well see maa next post keyh!!


Wednesday, April 1, 2009

yahoo!!pelik aritok!!banyak gilak idea ku mok tuliss!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:25 PM 4 comments

~tixx 31 mac 09(yesterday lorh)~

hehekxx..tym towk nang excited gilak laa..
punye laa aku awal bangun..aku kul 7.15 da bgun..
hehekxx..kakya mami dadi pun balik dari mornink mass..
mami cook breakfast lok for mee...
tat maa mom!!wo ai nie mami!!
then msej joe..nuwoh nya sedia2 takut nya lambat gik kdak dulok..
waahh upanya nya da sedia tapi anty dayang nya lum dtg..
msej2 laa kami duak..then..joe tepon ku..
ma dialog
~elo anty(joe)
~aku trux tetak tym yaa coxx aku da agak nya slah tekan number
~eh!!adu malu nya(joe)
~truxx tutup!!hahahkxx...
smpey institut sia kira2 kul 8 lebih larh..
dudok kat pondok sia nunggu DAYANG ma tutor yaa ajar..
kali..nya nuwoh kak JULIA ajar ku dakney naik bukit and parking!!
punyea aku excited!!
kali..1st naik bukit nang undur balik..
kali lama2 ok suda!!blaja parking pun bes larh!!
kakya nya mbak ku jalan gik JALAN A kat BSN sia pusing!!
xda mati enjin tym yaa..kagum ku eh!!

~towk la bukit ntok untok test yaa!!
huh susah juak oo mula2 tapi lama2 ok juak!!
~towk tempat blaja parking yaa!!
i love tix!!
bes bha!!
lazz yaa abis kul mok kul 1 dakya..
DAyanG padah aku blaja gik rabu nextweek!!
lama nya coxx nunggu sama ambik latihan moto!!
tat all for tat day!!
************************************************************************************
26 mac 09(thursday)

~tixx when i goowif maa fren..eat at full house~

huhukxx..tym 26 march udah tpi bok post aritok..
eehehe..lambat mok post nangga ma cuz joe post tek bok teringat!!
hehhee...actually tym towk aku nan maa fren BETHANY trun gik skol mok ambik sijil benti skola kakya..bincang2 so kami 2 plan melaram nan keta mak nya trun kdey..
well nya pun bok dapat lesen P katakan..takut ckit!!
so borink juak trun kami 2 jak so nya nuwoh mbak ma cuzz JOe!!
hehee..kol joe..nya pdah malas tapi dipaksa juak..
ku padah ku lanja nya truxx bha setuju..hahahkxx..
so smpey kdey..kol DUYEN nanya nya cney..
upanya nya kat library..agak nya..
mbak nya trun gik lepak makan..
tym2 masok lif yaa ada2 jak ma cuzz joe KENA KEPIT LiF ya!!
punyee laa joe malu!!hahakxx..
agik asak sapa suwoh berjalan penuh macho masok lif..
hahahahaakkxxx....
so akher landing laa kami kat FULL HOUSE!!
nang full juak owg sia..
so kami dudok laa order...
nang mcm2 laa ragam order yaa...


~towk kami duak bethany sempat agik posing gambar!!~
ma cuzz joe ambik kan gambar

hah,,towk laa muka ma cuzz joe nangga buku order yaa..
punyaa laa cdak duak duyen lama memilih terutama duyen!!
apuu..well nya mok puasa riya x makan daging so susah laa nya mok pilih menu..
semangat indah bha muka joe sia!!hehehkxx..umbas joe!!


~towk pelayan nok sabar menunggu kami order..~
nasib baik nya x nganu lama2 nunggu
ewww..akher nya da bixx order..
mkn laa keja kami..
dalar bising gik yaa tym mkn..
joe laa polah lawak jak keja..

laztly..da aher takut mami bethany marah so balik laa kami..
~ariya aku yang belanja cdak..~huh,,
mahal juak larh tp rasa nya ok juak!!
happy juak tymm yaa!!

yewww!!!attention!!beware of tixx blog!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 8:18 PM 2 comments
attention beware of tixx blog!!
~coxx i juxx got SPAM by tixx blog~

~i been PUNK!!!~
kakakaa...


tix the blog!!!
(www.suka-suka.blogspot.com)
~brik meher laaa blog towk~

so beware to all..WARNING ALERT!!!
coxx i been spam by tixx blog..not mean spam cox of virus but i think it oso kind of virus tooo..
SEX VIRUS!!!
eewwwww!!!meher!!!
huh!!u noe wat??she/he watever laa tat damm shit blog put ma pixx in tat blog!!
she/he write thre..
(me and lesbian)
ewww!!i not lesbian keyh!!and i donk noe who r u lorh!!!
i'm normal gurlxx keyh!!!
xda keja laen kaa!!!apaka!!aku gik kena yaa!!!
tauk laa muka ku kiut!!(ewww dengan muka ngegeh tok)
hahahakxx..
to all thre and ma fren blog beware keyh!!
neytauk gambar kowag gik nya engkah kat blog nya!!!
aku bok jak start lam blog da
WAKENABEB lam blog towk!!!
sengal!!sewel!!paloi!!damm!!shit!!tat BLOG!!!

*
*
*

****ATTENTION TO DAMM SHIT BLOG!!!****
I WARNING U!!!
~tolong laa delete gambar ku yaa~
~mun x nang ku SERVIS KUDA!!SMACK DOWN KO!!
DONK PLAY_PLAY WIF ME U SHIT DAMM!!!
~apaka!!curi gambar owg sembarang jak!!!~
~otak ko ya betul ke x betul..tp nang x betul laa palak ko yaa...~

*
*
*

waaa kena april fool laa today!!!
ewwww!!!
1st tym maa life!!!
ewwwwwwwwwwww!!!!
DAMM!!CIBET!!
oppss soe!!ganas ckit tok!!
nganuk ku tok!!

april fool!!waaahh!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:19 PM 1 comments


HaPPy apRil fool's!!!!it coming again!!!

hehehe...april fool??waaa..i mixx tixx day when i still a young gurl..hahahkxxx..
knektok da tuak lain plak asak nya...
slalu tym skola rendah huh semangat indah mok ngacoh owg..
cthnya:~eeehh!!!tali kasut ko terbuka..hahhakxx!!
~eh..guru besar mok jumpa ko!!hahahkxx..
waaa..u noe wat i mixx tixx tym!!!

*
*
*

nektok malas daa mok maen benda dakyaa..entah pelik kan..
umor da dewasa so x main laa mok main sot2 dakya gik..bikin malu jak..
hahahkxx..owang da besar kan so x mudah la cdak mok terpedaya benda2 daktok...
kan..kan..kan??
haizz...aritok bersamaan tarikh 1 april 2009!!soo borink laa!!!
xda pa2 mok di polah..dudok nangga tv..seperti biasa juak jadi BABY SITTER yang berjaya!!!xkan pencen2 punya!!!hahakxx..
and today bebday some of maa fren!!!ma fren bRO.roy anderson!!!and ma bRo.lowie!!hehhee..and not forget tadi baru aku tauk juak bebday ma kazen brother joy!!kiki...


~HAPPY BEBDAY YAA AND HAPPY APRIL FOOL~



i think tixx year still de same larh...xda bes kdak tym skola rendah dulok..
dulok x dulik tym blaja ka apa ka..nang maen jak keja...
today aku polah bodo jak kat umah..fikir apa mok di postt ku aritok..
so untok buang borink aku post tok laa...
slaen yaa jaga 3 ekor anak buah ku!!huhukxx..
then on9 jak la keja ku...chat wif CHIHUAHUA!!and ma fren ANTOO EDENK!!!
and maa fren antoo EDENK yaa pun terjangkit mok polah blog juak..
so!!!
WELCOME POWK!!!
mun ada pa2!!boh nanya aku!!hahakxx..
xda laa..mun ada pa2 sila berjumpa PAK GUARD berdekatan umah anda!!!
kuang!!kuang!!kuang!!!
opsss!soe nama bapa ko ku sebut!!I'M sorie!!
waaa!!!i think towk jak laa kot ntok ari ini..
kakakkaa..
itu saja laporan daripada saya...

*
*
*
sebelum mengakhiri laporan ini izin kan saya menyampaikan pantun ntuk sekalian!!!

sorong papan tarik papan..
ku beri makan dengan pinggan
kali ko makan skali dengan pinggan!!!
paloi ka apa!!!hahahkxx..

 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea