Wednesday, September 16, 2009

tOo fasT tOO fuRioUS tOO yoUng tOO die???

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:49 PM 0 comments
heMMss
blog blog and blog..
xtau pa mok padah apa gik tok..
hems aritok miss ku nuwoh kami owang polah blog stiap sowang..
nya nuwoh kami tulis apa pengalaman kami..
must write in english tuu babe!!!
2 post in one week..
bankrup laa ku..
ada ke x masa polah blog gik tok..
dala nektok malas nar polah blog..
kawan2 kelas ku punyer la semangat cdak mok polah blog..
heheheek..
lucu nar muka cdak..
aku pun tolong cdak..
mun ramey2 polah blog nan semangat juak mok polah tok..
nektok aku kat CC neman cdak..
xtau mok polah pa..
tpi bes juak gik CC tok..
laju nar internet nya..
x kdak broadband lambat nar nya pun line..
tpi bersyukur laa juak...
hehehek..
aset terpentink lam idup ku yaa..
hemss..
gambar terbaru elek lok k..
aku x mbak kabel hp ku tek..
lak ku tulis link2 kawan ku k...
www.imnowzi.blogspot.com
www.glitzeyra.blogspot.com
www.lurza.blogspot.com
www.dakwahsection.blogspot.com

Tuesday, September 1, 2009

+snap=snap=snap=PIXTURE+

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 7:10 PM 0 comments




..... i love doin wat?? ..take snap snap snap... but here notink to snap snap snap la.. so muka aku jak laa ku snap!! ahahahhaak... mok nangga?.. xpa sharing is good and caring bha!! ...

Sunday, August 23, 2009

+so borink odie do blog+

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:15 PM 0 comments

alif and de geng!!


tiz ma fren dira-clasmate-



kiri-nana-clasmate kanan-wahidah-clasmate
budak2 laki dlm kelas.. ngah cuci sometink tu nama MINOR!! then sowg ya azrul-grek dira ya.. belakang azrul yang xnampak yaa.. nama nya alif!!

me n wahidah!!


....lalalalalalalaalalalalalalaa.. sebelum mula menulis blog nie mari kita buat senaman! mula2
1.senyum lebar-lebar smpai yang mampu
2.kaseh keluar kan lidah sampai ke lutut..

3.smbil senyum da keluar kan lidah..........
4.goyang kan bontot untuk melonggar kan pinggang..
... lepas tu lepas kan gas beracun anda smbil buat kan rentak musik!! macam mana? ... lega tak? ... kan sya da ckap senaman itu baek!! ....

sebenarnya.. macam mana nak mula hek? mals betol suda nak buat blog nie.. OMG.. sumbodie help me!! i have no idea here odie... tak dew yang istimewa kat KL nie tak macam kat sarawak.. cnie asal jak ujung minggu balik rumah kakak.. bukan apa malas nak kuar then pasti duit banyak keluar asal keluar.. hems.. macam tu la life kat kl.. and paling aku tensen laaa bulan nie ...bulan ramadhan!!.. aku terpaksa berpuasa dengan mereka yang berposa perlu ka aku ikut cdak juak.. konon nak hormat mereka.. but mereka tidak menghormati kita.. ewww!!damm!! satu gerai pun tak buka... iskh3..benci benci benci!!!
...............
dala sibuk2 nak bgun pagi2 sahur dengan merekaa!! eeee!!!sungguh membenci kan laa kat cnie!!! dala tempat kolej tuu jauh betol dari rumah kakak ku.. cuba la dekat jak dengan rumah kakak.. sanggup ulang alik balik.. tensen btol tggal kat hostel.. macam2 masalah.. takda air laa ini itu la.. PEMALAS!!! tidak ada peningkatan!!!
.....
dala tensen dengan study!! hish!!tym spm pun aku tak penah study macam nie!! nak hafal ini laa...itu laa... assignment banyak betol.. kuiz and test tak pandai berenti.. ingat robot ka.. mana dapat nak catchup semua tuu.. mcm2 btol mereka nie..!! nasib baik ada basic sains juga... macam laa klu ambik diploma lagi nie.. pasti lagi pecah kepala aku... btol3!!

..............................

wat are suck life here...!! tpi kl tok part2 mok shoping smua nang bes la ctok... janji ada duit jak laa.. iskh3..pasal duit gik!!! truk ku ctok boros gilak.. bukan boros beli baju apa tpi untuk keprluan pun xckup ctok.. nasib baek ujung minggu balit umah kakak ku.. jimat bajet BABE!! hahhahahahahahhahahahhahaha...

aku da malas mok update2 blog ku..malas bha... lagipun mbiak ctok bodo dumm x pandai ambik gmbr.. smua mok malu.. mun polah maksiat x malu.. HUDU LA kirenk!!! so mun ajin2 jak ku update.. lak2 mun ku ajin trun dari ostel ku ambik gmbr kolej ku hek.. tpi buruk bha ostel ku yaa... ku share kowang gmbr ku tym lam lab jak ooo... wait the minute!!hehehhek..



Thursday, August 6, 2009

...i'm so hot here...bukan banyak dosa k!!...

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 5:50 PM 0 comments
hahhahak
...skali lagi aku dudok hujung toilet hostel ku...
ntok gara2 nak curi line wireless dari caferia kolej kmkowang tok..
hahahhahak...
da nya balakang hostel ku jak cafe yaaa...
gara2 mok curi line sanggup dudok kat toliet
waaa..
soe yaaa abot ma blog tat day..
specially my fren...
bukan ku nganu tpi i really miz korang coz i'm really borink here...
menaaaa!!!x ku bulak...
yeah..serius alu mok expalain..
hahhahakx...
owang ctok smua mok berlagak bodo smbonk cdak..
word yang cdak suka guna...

"KECOH AAAHHH"
lagi satu..
"POYO TUL or KEREK"

susah menar mok komunikasi nan cdak...
sengal!!!
hah ada satu ceta..
sal sowang mbiak beruk babun yaaa..
kan aku join kelab "PROSTAR"
la konon...
salah masok kelab sbenanya..
hahhahak..
tpi da masok layan jak laaa...
hah ada mbiak yaa tanya laaa ku nan kawan ku dari sarawak ctok..
nya nanya..
mbiak babun:kamu dari sarawak ka?
suyenk: ya kenapa la?ada masalah ka?
mbiak babun: owang sarawak tinggal kat atas pokok ka?
suyenk: ku rasa ko yang tinggal atas pokok laa...xkan ya pun xtau...
.....
mbiak yaa ketawa...
"coz nya nang gila"
kakya datang gik nya..
dala tym ya ku tengah mkn ada jamuan ckit di sedia kan..
xkan mok tolak rezeki...
malu pun jadi x malu...
hahhahahk...
hah..
mbiak babun: rumah kamu orang sarwak besar ka?
suyenk: adekkk aaahhh...besar9 sangat2..x ko tauk owang sarawak kaya2 bha...
mbiak babun: hahahhaak...yaka?ada macam rumah mcm lagu love story tu ka??
suyenk: apuuuuu!!!besar gik dari yaaa...nang ketinggalan zaman ko tok eh..ko tinggal atas pokok ka?mesti tinggi sangat da pokok ko yaa smpai xpat twun...yala xtau pkembangan...
.......
lalu kakya ketawa laa mbiak yaa...
waaa nya pdah daktowk..
waaaa suka laa saya dengan kamu nie...
lawak sangat...
so sekarang kami 2 suka gado mun berjumpa...
masalah nya ku xtau nama nya...
laen kali ku nanya...
coz nya tiap kali jumpa ku nang gado jak nan ku...
hahhahak...
.................

mun dalam kelas ku?
cayak atau x aku jadi ketua kelas..
ble gik kan ada ketua kelas indah...
well paling popular kali aaahhh ku tok...
hahahhak...
"NGEGEH"
lam kelas ku rapat nan smua..
mbiak kelas ku baik2 smua...
kecuali sowang jak ku x rapat...
nma nya HANIF..
muka nya nang lawak alu la...
slalu jak kena buli kawan2 lam kelas kami owang yaa...
lecturer pun suka buli nya..
lecturer ku smua muda2 sowang jak laki..
lecturer physic ku..
muka?
len kali ku ambik muka nya...
nya ada sama muka nan sowang mbiak kelas ku..
slalu jak di kacoh sbagai abang nan adik..
hahhahak..
kami slalu buat aktiviti bercampur laki ompuan tym BEL 020
or lebih kenali bahasa inggeris..
so macam aritok...
aku nan kumpulan ku kena buat satu assigment..
asssigment kamiowang polah
"ENTERTAIMENT SHOW"
hahhahak...
punya laa ku nerves smpai mok pengsan!!
dala kena nyanyi kat owang ramai..
punya laaa tangan kaki ku bergetar..
cibet tul..
ada gik assigment bodo dakya...
tpi lama2 kakya bes juak...
enjoy jak ku nanyi..
aku plak lebih...
and lupa aku bukan nanyi jak tpi main skali nan gitar..
ney x nerves smpai mok pengsan...
kita enjoy!!!
bangga laa ku yaa tek..smua owang puji ku...
kembang bontot ku smpai mok koyak spendle ku...
hahhahak...
burit kakya smenanjung ctok nok depan ompuan yaa taukk
ctok burit cdak nunggah bontot...
tensen slalu jak tersasul juak...
hhahahhak...
k laa...nang sbeseb jak peluh ku tok...
k bye...
i will coming soon!!!

to be concluded!!!.....




Monday, August 3, 2009

...i feel suck...

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:10 PM 1 comments
hems...
how to begin??
been so long not post ma blog...
actually i'm jeles oso see people blog
so today i want to share wat i'm doin here
wat i'm thinking rite now..
so many thing in my head now..
let see..
mybe 1stly i tell about wat i worried rite now..
so many thing i woried..
i woried about ma dad at limbang there..
now ma dady owez sick..
well i noe old people owez sick..
but not at tiz tym coz i need my dady..
i donk want lose some1 tat i love one more tym again..
i really need my daddy..
hems..
beside tat..
i worried about money..
well money is everything in tiz world!!
agree??
yaaa..nothing free in tiz world..
everything money..
no money no talk..
here!!
menar2 terasa smua benda kena ada duit..
mcm2 mok bayar..
mok bayar sewa hostel,bli buku,mknan
and mcm2 la..
dala xda pinjaman tym pra tok..
nang mati la..
mybe ada kakak abang ctok..
tpi segan juak mun asyik2 minta duit cdak..
minta nan mami dadi..
fkir gik dadi tengah sakit mok guna duit pakai nya berubat..
mok ceta sal mkanan kat kl tok??
bluekk!!!nang menar2 x sedap..
ok laa mun x sedap tpi harga nya mahal mok mampus!!
tensen nang menar2 tensen!!
apa aktiviti harian ku?
gik kelas,balik kelas,rehat jap kakya gk study group balik tdo
ari2 kdakya laa hidup ku ctok..
mok kuar jalan2 pun x sempat..
da kakya ctok sangat la bahaya..
slalu jak kes ragut..
baru2 tok ada kes ragut mbiak ompuan nan gerek nya...
tpi agik asak juak sapa nuwoh gatal2 gik dating2 mlm..
hahhahhaak...
sempat gik mok manas owang..
hems...
kawan2?
hems..ofcoz miz them so much..
but donk noe laa mereka ingat ke x aku kat ctok..
hems..they have their own life so donk care la..
terpulang cdak juak ingat ke x aku kat ctok..
skang aku da fedap mok msej2 cdak gik..
bukan aku xmok mesej tpi mun aku2 jak asyik mesej cdak..
mun kowang pun terasa juak kan..
cdak xda pun mok msej aku..
tat mean they not member me here..
well...
manusia mudah lupa..
hahhahakx..
but i really miz them so much..
rindu tym skol dulok..
rindu tym enjoy2 kuar2 sama2...
hu ha hu ha
macam dunia ya kami yang punya
hahhahak..
now??
we big and have own business kata owang gik..
feel suck!!!
wat a suck life rite?
.............................
...............................................
..........................................................

life at kl??
well i tell u...
really suck live at kl...
owang banyak duit ble laa idup mun x nang telan air liur jak..
hahhahahak..
entah la...
yaa bagi aku laaaa..
hems smpai nektok jak laa..
len kali gik share2...
mls mok edit2 tok..
gambar??
hems..next tym k..
coz my hp baru je repair..
rosak!!!
hahhahak..
3 bulan da nya jadi buta...
hahhahak..
marek baru ku gik repair..
kepanasan ku tok kat ujung tandas hostel ku tok..
gara2 mok curi line wireless dari kaferia kami ctok..
hahhahahal...
k daaaa..
titi tata tutu!!!



Wednesday, July 8, 2009

"TIRED+KEPAK=LELAH"

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:08 AM 0 comments
woooo!!baru beberapa ari start kelas..
da mula malas nak gik kelas!!
apa nak jadi??
hahahhahxkk...
nak tauk apa keja arian ku kat kolej unikop??
hemsss..pagi kelas kul 9 slalu start so bgun kul 8 lebih..
mandi2 siap2 smua yaa..
kakya gik kelas cox kelas ku belakang hostel ku jak..
hahhahalx...
then tak smpaey 2 minit da smpai kelas jux the problem kena cari kelas...
but thankx god kelas dalam satu blok jak..
begitu laa..lepas kelas balik hostel..
barink2 sementara nunggu masa kelas sterusnya..
petang xda kelas cox kelas ku pling lewat pukul 6 jak..
kawan2 ada kelas mlm smpai pukul 10 mlm...
hahhahakx..kita gelak mereka!!
jaik kan?jahat kan?memang pun!!
aku dilahir untuk menjadi kejam!!
hahhakx..
kita kutuk mereka!!
hems lepas tuu petang dalam bilik je..tgok dari tingkap nangga laki!!
wahahhahakx..
itu dia!!
aku cari pencuci mata ku!!
di mana2 pasti ada pencuci mata ku!!
my "EYE MO"
akhir nya ku jumpa 3 owang laa kira..
but the problem aku tak tauk nama mreka tuu..
antara tiga sowang jak ku tauk nama nya "MR.LESLIE"
mybe kot..tuu pun ku dgr kawan nya panggil nya kdakya..
kbetulan terdengar..
yang dua ekor tuu??
sowang ku panggil "BUDAK KACA MATA"
sowabg lagi "MBIAK MINTA PUJI"
hahhhakx..
but mreka dua tok sporting tauk..
mreka dua suka tegur ku...
mreka tauk nama aku tpi ku xtau nma mreka dua..
hahhahhalkk..
cox setiap kali bertegur mereka dua yang banyak cakap.
so xsmpat laa nak nanya nama...
then..
pada tanggal 7 julai 2009
so kira baru semalam laa terjadi..
aku nan kawan roomate ku and sowang kawan dari sarawak
gik makan kat gerai depan hostel ku yaa jak..
ku terserempak mereka dua..
but yang "budak minta puji' ya sebelah meja ku makan yaa..
aaaannnnndddd!!!
ku tengok dia duduk nan awek nya!!
fuhhh!!frust nya...
tpi yang yang lawak nya..
sempat juak mok tegur ku..
ok laa tuu...
then yang "BUDAK KACA MATA"
nya dudok nan awek2 di hujung meja ku makan yaa..di saaannaaa!!
mybe dudok nan awek kot..
hems..skali lagi hancur aty ku..
wahahhahakx..
kcian..
"NORUBAT PIGINAWAAN"
tapi biar pun hujung di saaaannaaa!!
nya berdriri then tegur aku!!
"HAI FLO-RI-DA"
hahahhakx..
yala nama glamour ku kat ctok!!
kcian kan?
okie laa tuu!!
so walaupun ada awek ke takde ka..
aku tetap minta mreka tiga yaa..
buleee bha kan klu minat??
it okie ba..bunga bukan sekuntum kumbang berekor-ekor lagi..
hahahhahakxxx...then itu je alkisah
"AKU,BUDAK KACA MATA,BUDAK MINTA PUJI,MR.L"
hahahakx..
conclusion of here is
"NORUBAT PIGINAWAAN"
hahahhakx...

Monday, July 6, 2009

*i'm here wif new environment in big2 city*

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 5:42 PM 0 comments
"hems i'm here now at kUALA LUMPUR"
hemss damm sunyi kat cnie!!
nak tauk cerita??
1st aku datang daftar wat de hell banyak nya orang!!
and the banyak2 orang semua pakai tudung ku tengok!!
and paling truk lagi aku terlupa bawa IMPORTANT thing!!!
tat it my DOCUMENT untok daftar!!!
ddammm shit tym kapal terbang aku baru ingat!!
then lepas tuu smbung cerita daftar tadi..
hems daftar punya daftar..abis laaa..
so pegi tengok "HoStel"
damm!!teruk sngat hostel tak macam kolej twintech..
the different is dalam bilik dorm besar tu dibahagi empat bilik..
satu bilik ada 4 orang..
so..dalam bilik aku ada 1 jak wat masa nie laa..
xtau ada ke orang masok lagi..
hope so "NO" laa..
ada 16 katil so 8 lagi kosong!!
but thankx god my roomates bes juga!!
so tym induksi/orentasi fuuu damm!!1
semua pakai tudung x ble lepas kan rambut..
mesti pakai lengan panjang watever laa!!
tym apa2 je aktiviti macam tersesat jak lam sekolah agama yaa!!!
eewwww!!!wat ddee hell!!1
then de most pling truk experience kat ctok aku kena bangun pukul 3.30 pagi!!not malam!
cilakak!!!dengan mata mengantok aku kena tggu orang abis sembhyang!!
ewwww!@!!!
but aher nya tym ari jumaaat yaaa!!!bis laa induksi yaaa!!!
but jumaat tuu aku x balik umah kakak laa..
cox ada gik semua pelajar kena ikut belajar taekwan-do!!
"SELF-DEFENCE" laaa katakan!!
but ok laa juak..ada juga ku belaja nak belasah orang!!
wahahhaakxc...!!!
so 6 july 2009
bermula laa kelas ku!!!
fuu damm!!semua subjek sains!!
semua kimia,fizik addmath kuar semua!!
"aduh mengapa"
but takpe!!!it for my future!!
chayo chayo!!
aza aza fighting suyenkz!!!
hahahahlx...
begitu laa alkisah aku kat sini!!
kawan??hems wat masa tok 3 je rapat nan aku!!
sowg dari "SARAWAK"
thankx god!!nya laaa kawan ku ctok!!
slain semua kawan juga..
i still miz ma fren kat limbang and kat twintech!!
miz u ol powk!!!


"IDUP INI HARUS DITERUSKAN"
jangan sia2 kan harapan "IBUBAPA" kita!!
betul x???
betu..betul..betul!!!

Friday, June 26, 2009

~GOSH~tommorow bermula lagi hidup baru di "KUALA LUMPUR"

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:27 PM 2 comments
"ADUH MENGAPA"
hems...masa 18 june aku telah brenti skool kat
"KOLEJ TWINTECH KUCHING"
hemss...dalam satu hari saja aku membuat keputusan ntok brenti skool
kat sia...walaupun berat aty mok tinggal kan..
tpi my future lagi pentink..
becox kat twintech aku hanya ambik jurusan diploma in akauntan..
kat becoming new skool at KL or "KOLEJ UNIKOP"
or dia under "UITM" punye kolej..
kat sana saya ambil jurusan "DIPLOMA SAINS"
jurusan yang memang saya mahu..
so peluang kat depan mata so pegi jak laa..
lagipun ma parent pun sokong keputusan saya..
lagipun sana senang sikit..my sister ada kat sana..
but yang saya risau laa sesangat nie..
takut alone2 je kat sana nnt..mula2 masok tu laaa..
palak aku nie blur sangat...
lagipun..aku mengharap laa sesangat skool tuu mcm campus betul2..
and most important de hostel kena bgus laa..
yaaa ampun asak mok gugok jantung ku fikir kan yaa..
hahhahahahxk...
*aduh mengapa*
rasa2 nya "AKU BOLEH"
risau juga diploma sains nie kena blaja balik bio,kimia smua tuu..
mati2 pecah laa otak ku niee nnt...

*kini hanya tinggal kenangan terindah buat sahabatku di twintech*

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:02 PM 0 comments







*kini hanya tinggal kenangan*
aduh rindu betul nan kawan ku kat twintech diii saaannaaa... hehehhekx.. berat sungguh rasa aty ku tinggal kan mreka ariyaa... tpi kata mami dadi gik "ur future more important" benaa juak kan??? mereka semua baek nan aku.. yang pentink gik semua sama palak nan aku.. hems.. i still remember the laz day aku mok pindah mreka smua snggup berkorban meraikan perpindahan ku gik "DAMAI BEACH" walaupun cdak xda duit they still mok jalan... actually tym yaaa rasa bersalah juak.. semua tym yaa pokai termasuk aku... huhuhukx.. kat pantai yaaa...wau really fun larh.. smpey badan ku sunburn abis laaa.. gilaaa.... lawak btul muka kami kena sunburn... hahhahkx.. then monink 20 june yaaa aku pun da balik limbang.. tinggal kan twintech..walaupun xseberapa.. semua orang twintech baek2 smua.. pagi yaaa semua kwan2 ku bgun and trun tolong ku angkat brang.. still member tat REAGON blanja kami minum breakfast.. hehhehekx..
"I PROMISE NEVER FORGET U OL POWK"

*PASU JATUH*
*BAK KATA DONNY*
*BUKAN ALANG-ALANG*
hahhahakx......

Friday, June 12, 2009

yoyoyyo!!!hahhahalkx..genGxx tWintech datang geGar bLOg!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 6:21 PM 0 comments






hehehhekx..taaaaaaaaa raaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
ini laaa gengx ku kat twintech!!!yoyoyooyo!!!
bukan alang-alang2 kan???
hehehhekx..
tix was really fun larh...
mula2 kami plan bli baju sama2 but wif diffrent word!!
hehehhekx..colourful rite??cantek kan??
macam tuan yang menulis blog nie kan???
hahhahahahkx...
waaaaahhh bukan main besar terbeliak mata orang tengok
baju kami!!!
welll!!!
kAMI LA GENGX TWINTECH yorh!!!
hehehkx...
mereka nie laaa kawan aku kat kolej..
semua sporting!!semua sama palak nan aku!!
aduudududh..i mix my besfren!!!flo,mek,denk,yen and bet!!!
mereka nie laaa penganti melepas rindu ku!!
mereka nie smua bes!!huhuhukx...
terharu ku nie???ney tisu??bagi ku!!!hahhahakx...
btw tat ol from me!!!
cantewk!!bukan alang-alang yorh!!!
celaka betol!!!hahhahakx..trademark kawan ku fiza!!
bengong tademark kwan ku demitz..hehhek..
begok trademark mia..
pikachuuuuuuu!!!tademark si sin chan eh salah si Qisty!!hahahhakx..
aku???benaaaa????gilaaaa!!!!hahahakx...
ok bek larh...kok emang nya sampai di sini aja lorh...
sekian terima kaseeeeehhhh!!!!!

Saturday, May 30, 2009

bukan alang-alang!!!cuti suda datang menjemput ku!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:26 PM 1 comments
hehhehekx...ahernya holiday kan aku tunggu2 telah datang menjemputku...
waaaa..bukan alang2 itu...hehehkx..
walaupun hanya seminggu jak cuti asal terubat rindu ku dengan rumah ku,gitar ku,organ ku..
waaaa bukan alang2 itu*trademark baru*
hems...29.05.2009 pada jam 4.30pm saya telah bertolak dari kuching...
hemss...macam2 keja ku dlam bus tu..
sakit nya buntut aku duduk...
huh..bukan alang2 sakit nya..hahhakx..
dala perut ku mcam2 karenah..lapar laaa mok kencing la...
nasib baik mok melabor tidak ada..hahhakx..
then keja ku dlam bus aku buat berborak dengan kawan ku kat tepiku,blakang...
aku buuat bus tu mcm bapak aku yang punya bus...
hahhahakx..
ok baik laarh...hahhakx..
hems...smpai laa kul 11 mlm baru mulut ku berhenti bercakap...
hahhahakx...ertinya aku penat dan tidor laa...
adeh itu pun mauk di tanya...
hahhhakx...

********************************************
apa lagi mok bgtau ooo??
hemss lupa saya mok cakap...
kan aritu ku ckap kasut ku kena curi nie skarang hp sony saya W580i pulak rosak LCD nya...
aiya tenggong betul hp tu,,mok tukar salah2 juga..
terpaksa laa saya repair sahaja...
keypad dia lagi tak bgus..cepat rosak...benci2!!!
asyik2 nak minta duit!!!macam orang buta sahaja saya pakau itu tepon kerna aku main agak2 sahaja tekan mok main kan lagu...
aiz...klu ku kaya memang aku tikam jauh DI SANAAAAAAA!!!!!
hahahhakx...
*ada lagi ketawa tu kan???*
hemss sebenanya saya happy sngat da smpai miri nie...tpi blum smpai limbang lagi la...
esok baru balik limbang...
hems...doh...
rindu juga kawan2 kat twintech DI SANAAAAA!!!
saya tipu mereka yang saya terus pindah and tidak balik sana!!
huh..punya susah payah aku meyakinkan mereka...
tpi mereka nangis ooo bila mereka betul2 yakin dengan kata2 ku itu..
waaa bukan alang2 ble jadi plakon tuuu!!!

**************************************************

OK BAIK LAAA...
nanti2 lagi saya update saya...
ok harap maklum yaaa!!!
sekian terima kasih!!!



Tuesday, May 26, 2009

deeeehhh...suyenkxx is coming back!!!GEGAR!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:30 AM 1 comments
waaa...rindu bangat deh sama blog ini...
by de way sowie bangat doh...
i'm really bz wif ma skool stuff lorh...
lagipun ngak ada wireless doh...
then bcox terlalu amat merindu kan menulis blog ini saya telah membeli
CELCOM BROADBAND doh!!!
hehhhekx...waaaa..hilang baget gue deh....
hhahahakx...
hemss..taknak tanya apa life ku kat TWINTECH COLLEGE nie ke?
hemss..nak kata sedih tuu ada laa juga...
nak kata happy and enjoy kat cnie ada juak....
entah i donk my feel here..
besalarh kata owg..khidupan dengan family lain..
hidup berdikari lain...
hemss cnie kena fikir pasal duit,skool assigment and banyak lagi laa...
kat rumah...hemss even borink tpi idup msih senang!!
betul-betul-betul???
hehhekxx...

*****************************************

waaaa....pling gempak laa news kat skool ku...

MY SHOES NIKE HILANG!!!

bodooo!!!aku sumpah ko seumor idup mandul xda kurunan...
idup ko susah sumo idup!!1
cinabank betul ambik kasut NIKE aku!!!
NIKE tuu babe!!!klu murah tak juga aku kisah!!!
waaaaaa!!!!sedih nyaa!!!waaaaaaa!!!
satu mlm aku tak tidor k fikirkan khilangan kasut ku!!!!
miskin sngat ka nak ambik kasut aku!!!
kasut aku berbau aku pun ko mok ambik ka???
waaa cilakak sial siot nak mampus!!!
mun ku tauk ko sapa nang aku SMACK DOWN ko smpai mati!!!!!!!!1
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa@!!!!dammm!!!
then de most i hate laaaa my fren here!!!
aaaaaaaaaaaaa!!!tengong!!!i mixx my fren flow,mek,edenk,duyen,beth!!!
hemss macam jux now make no mood to see them!!!
aaaaaaaaaaaahhhh but wat to do..wat bodo jak laa...
simpan je dalam aty!!!mereka ckap main lepas jeeer!!!
apa ingat dirik kowg perfect sangat kaaa???
eloe!!!watever!!!da laaarh getek nak mampus..
(getek=gedik)
eewww!!!make me feel dammm jak tengok muka mereka!!!
nasib baik laptop ku ini menemani ku melepas geram!!!
ewwww tak sabar laa nak balik 29.05.2009 nie!!!
yahooo!!!meet ma fren again klu jumpa mereka juga!!!hems...

*****************************************************

waaaa i really so sad laa today!!
macam2 masalah menimpa aku ari nie doh!!!
macam mana laa aku mok bertahan nie...
i really need some one!!!
but i'm feel alone rite now!!
i donk noe where i should tell ma problemm!!!
ooooooooo dear god!!!
help meee!!!!
how could tix happen to meee?>??>>>???

Saturday, May 2, 2009

hahhahahaa...sambung lagi cetaaa!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:01 PM 1 comments









actually ceta tok tadik awal skali bhaa..
aku terlupa mok publish tadik...
ahhahakxx..soe actually ceta nie paling awal...daripada 2 yang ku post tuuu..
tpi ok laaa tuuu..
nie kira laz aku jumpa kawan ku duyen laaa jugaaak...not laz nak mati..
maksud ku laz b4 ku jalan gik kuching..
lepas kami jumpa nie xda lagi jumpa sbelum ku jaln pegi kuching...
hehhehekxx...
yang ku ingat ari nie ari tigaaa bhaa..kan JOSH???
yang kita 2 gilaa2 lam keta yang ko drive mok terbang tuu kan??
hahhahakxx..
ntuk kami 2 gik kedey kami 2 josh tumpang anty josh yaa!!
maa tutor ajar kereta!!ANTY DAYANG lorh!!!
hehhehkx..muka x tuk malu bha!!!

************************************************************

so smpai sia kami x sngka jumpa laaa si marlene..
kira lama suda x jumpaaa...
trux dtang trux melaram dengan bergambar!!!
kikikiki...
sementara menungu si antoo edenk and duyen and si budak kecik NANIE!!!
hahahhakx...sebut jak NANIe nang geli ati ku!!!
hahahhakx...
so kami pun berkumpul and makan2 kat kfc yaaa smbil dengan HU HA HU HA kami...
then lepas abis makan kami pun jalan2 laa round2 kat plaze limbang yang x seberapa yaaa..
macam keja...
keja kami ialah mencari baju yang SESUAI nan josh!!!
hahhahaxx..
namun x jumpaa cox semua bidak2 baju plaza yaa!!
so kami pun melaram laa lepak kat depan fiting room yaaa..
dengan bergambar..cox kami da bosan tahap dewa suda...
then kami pun berselerak balik umah!!!
duyen and si budak kecik nanie tumpang aku balik..


**********************************************************

yaaa jak cetaa yaa actuaaly...aku jux kongsi2 gambr jak...
hahhahakx....
hemss apa lagi ceta ku mok post ooo?
oooo iyaa...sal ma secind trip to funfair lagi!!!kejap laagi yaaa...
*CAPEK-CAPEK DEH*
hahhahakx...trademark ayat si BUDAK KECIK NANIE...



de continue od tat story lorh!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:16 PM 1 comments











ehehehekxxx..kesambungan cerita tadi...hhahakxx...
weelll actually tix story dda lon tym ago bha..
but masa tuu aku punya laaa malas tahap dewa nak buat blog ku so mals laa nak post..
ari nie disebabkan aku punya sangat borink dudok umah anty ku...
aku buat la blog nie..
cilakak punya kazen ku JEFFRIZIO!!!
aku kat umah nya plak keluar umah!!ngok!!
kcian deh sama aku...
terpaksa ku jadi ANAK PEREMPUAN anty ku tok...
hahahhakxxx...
nasib baik laaa umah mereka tok ada internet...
ble laa aku melaram ckit..
mata ku tok sakit daa x exercise!!
gilaaaa!!hahhahakxx...
tym kat hostel mata ku ari2 exercise..hahhakx...
welll aku bhaa tok...
***********************************************
^-^

^-^

^-^

hemss lain plak cetaaa...
k laaa smbung ceta pasal gambar atas yaaa..
hemss aku pun ingat2 lupa bha..
aku ceta besa2 je laaa..
yang ku ingat kami 2 grace pergi ambik si babey JOSH nie..
then trux gik tempat reunion yaaa kat petiambun sia...
on de way tempat yaa memang seram..
aku bagi signal kat dua ekor grace and josh supaya laju
tpi x juak faham2 msih perlahan..
lepas yaaa aku pun race laju2..
bok cdak duak ikut smbil ketakutan
cox tempat yaa memang amat laa seraamm...
then smpai laa umah si kawan kami si hazlinda-mami rock yaa..
hhahhakxx..then kami jumpa2 laa kawan2 lama2 yaaa..
makan lepas makan kami pun mgmbil sesi bergambar...
ewww...
lepas yaaa kami pun ajak2 laa mereka tadi gik sama funfair...
ewwww!!!punya laa terkejut tengok funfair ya
coxx masa umorr ku 6 year je ku penah pergi funfair

*************************************
^^

^^

^^

tixx was maa second tym...
ewww..banyakk nye orang tym tuuu..
datang2 sia kami naik yang amat ku trauma sampai skarang iaitu APOLLO ya!!!
hemss mula2 yaa cool kami makin lama makin truk..
klu aku jerit lagi memang ku muntah...
smbil menahan muntah aku sempat lagi ketawa dengar kawan sebelah ku marlene menjerit minta tolong and mok nangis!!!
hahhahahkxx...!!!
"NGAI KU MAMI"
yala nya sebut berkali-kali!!!
da abis main yaa nang pucat muka ku mok muntah..
hehehehkxx..hanya josh je tauk macam mana aku masa yaaa..
w/p dlm kepeningan sempat kami main bumper car..
hahhahakxx...
lepas yaaa aku minta balik awal coxx xdapat tahan lagi kepeningan ku...
x puas ati ku actually tym yaa cox x banyak aku main..
cilakak punya APOLLO!!hahhahxk...
memang x banyak gmbar ku ambik tym laz2 yaaa cox da amat penink nak mampus!!!
1st and laz aku main benda ya gik!!!
hahhahkxx...
dengan x puas ati aku pun balik...
makan penadol!!then tdo memang aher ku bgun!!!
begitu laaa ceta aku pada ari yaaa!!!
dengan x puas ati aku ajak lagi kawan2 ku len jalan gik skali for de laz b4 aku gik kuching!!!
hah masa yaa bok bes cox aku x main APOLO bodo yaa!!!
yang sal yaa kelak ku cetaaa....
wait and tunggu yaaa!!!

*******************************************************
<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


*buat masa tok..yala kisah ku aku gik funfair yaa*
*I HATE TAT APOOLO*
i tell u..jangan naik main benda yaaa!!!
mun sapa ingin jadi angkasawan ble laaa!!
dipersila2kan naik!!aku alu2 kan kamu semua!!!
sedia kan beg plastik yaa!!!
coxx tempat yaa susah mok cari tempat muntah!!hahahkxx..


~yeeeeeezaaaa story long tym agoo!!!~

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:34 PM 3 comments





ewww!!!soe ya boh sakarang menceta kan apa ka keja ku ntok membuat tabiat ku semassa cuti!!!
hahhahakxxx...macam2 keja ku buat..
tpi pling banyak keja ku melepak kan dirik ku nan JOSH!!!
ko akan nangga muka nya lam any pixx tok kelak...
asyik2 muka nya jak laaa..nya kdak digi yaaa bhaa...
"I WILL FOLLOW U"
kdakya laa nya!!!

^^

^^

^^

hhemmmsss...1st aku ceta sal aku(suyenkx),JOSH(akuanakbisaya.blogspot.com) and grace..
actually it jux me and josh saja..tiba2 ariya aku mbak josh raound area2 umah ku sia...
kali aku tunjuk laa umah grace..punya laa terkejut josh and dengan persaaan terkejut nya yaaa..
nya pun truxx kol si garce anik!!!
dari sana bermulalaaa...kami 3 lepak kat umah aku..dudok main komputer..
daaa borink2 kat rumah so plan laaa si garce ni bawa gik swimming pool!!!
then...
jalan la kami 3 and maaa parent and 3 anak buah ku pun ikut gik swimming but xsama kami 3 la...
kami 3 pkey moto...2 moto je..josh lum tauk keyh moto lagi...
hahhahakxx.x..gelak kan dia!!!!

then i think dalam kul 5 lebih kami smpey swimming pool...
so keja kami 3 mandi menyelam menyeberang ke ssana ke sini...
then da nak balik melaram la kami 3 ambik gmbr..
bawah hp msok swiimming pool!!!
kcian hp aku masa tuu..kesejukan nyaa!!!
then b4 kami balik...kami 2 grace bawa josh tdo ngan kami...
actually tdo kat umah grace but ada ckit kerumitan aku xpat tdo umah grace..
josh pun xmok juak tdo kat umah josh.so nya tdo kat umah aku...
tpi punya laa lama kami fikir and bincang sapa tdo kat sapa..
aher nya dengan keputusan muktamad kami 2 josh tdo umah aku laaa...
kcian grace...

^^

^^

^^

oooppppsssss!!!
lupak aku...
hemss balik dari swimming pool semua kami kelaparan!!!
ahahhahakxx..
so josh nie bawa laa segala bahan2 spagethi nya gik umah ku...
hhahakxx...so keja kami 2 masak mee spageti laaa...
yang paling banyak makan laa GRACE!!
then lepas makan baru laa kami lepak gik umah grace!!!
sampai laa pkul 12 lebih...
ngantok mataa!!!
then berakhir laaa kisah kami pada mlm yaaa....


*then to be conluded!!*hahahhakxx..*continue*
mlm yaa kami berjanji juak yang ke'esokan arinya kami 2 josh ada reunoin budak st edmund!!!
so kami pun bawa laa si grace cox xda transport!!!
then kami plan lepas reunion gik funfair!!!
hah sal yaaa laaa akan to be continue ceta tok!!!
*CAPEK-CAPEK DEH*
hahhakxx...

*soe laaaa baru sakarang nak update ceta nie kat blog*
so malas bha nak buat masa yaaa
ari nie aku rajin itu hal aku ceta kan nie
hehehhehkxx.......



Friday, May 1, 2009

~ewww~new life at new place!!!

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:53 PM 2 comments
me and christie!!!

me and tania!!saje je!!!

kat depan waterfront!!hahahkxx..keja bodo!!
buang tabiat kat waterfront!!

dari kiri slyvia,me and christie!!

me wif tania and vel!!

nanie and de geng!!

nie smua pelajar baru yang sama aku dtg yaa!!!
baru balik melawat kat entah laa nama tmpat yaa..
malas mok kisah!!!

ewww tixxx maa hostel yang kdai tuu!!!

pintu entrance hostel ada cctv!!!

~ewww maa hostel here~
tat maa room ada erro yaa!!!

"kuching bha towk"

tixx gambar aku ambik tym "CT tUaR"

blog class kuliah!!!

tat maa kolej canteen!!!

tixx laa ma kolej!!!so small!!!


naaaa...now i have new lifee...
idup aku akan bermulaaa dengan kehidupan berdikari...
coxx now i odie further study kat kuching...
kat KOLEJ TWINTECH/UTM..
huhukxxx...
semua kehidupan enjoy aku beberapa bulan dengan maa fren JOSH,EDENK,YELL, and ADHWA!!!
i mixx tat tym..but aku suda kat kuching..

*
*
*

bermulaa kisah ku di sini!!!
aku pergi ke kuching masa tuu pada 25 APRIL 09.
then daftar 27 APRIL 09..

then aku pergi tengok hostel aku masa 27 APRIl tu juak...
ewww!!!terkejut aku...cox hostel tu bukan apa yang ku fkir kan upa nyaa..
but nevermnd laaa...even macam tuu..barang2 dalam tuu semua complete and mencukupi..
and satu lagi yang aku terkejut ialah ewww maaa kolej punya kawasan...
aku ingat laaa nya besar kaa apa..
but dia kecik jee kawasan nyaaa..besar lagi skola menengah ku dulok.3 kali ganda besar...but bgus juga kecik macm tuuu cox tak penat aku berjalan..hahhakxx...
janji class kuliah ada aircorn OK LAAA TUU!!!
hahahkxx..

*
*
*

hemss but 27 april tuu aku belum lagi masok hostel coxx maa mum go back 28 april yaaa...so 28 april baru masok hostel...
aku jux booking katil jak 27 april yaaa...
katil pkai 2 tingkat yaaa..aku kat bawah laa..
kalau aku kat atas mati jak orang bwah yaaa..hahahkxx..
si budak nanie kecik yaa laaa tidor atas katil aku yaaa..
tym masok 28 april yaaa waaa nerves gilaaa..macam2 brang aku bawa..
macam nak pindah terus kan sia..hahhakx..

*
*
*

then ma mum go back..ewww!!!
HUJAN LEBAT BHA!!!
hahhakxx..ma mum nangis abis and de most aku x sangka laa ma dad...
cox i never see maa dad nangis kecuali masa kakak saya ninggal arituu..
aku apa lagi nang lebat sangat laa hujan..well..1st tym berjauhan nan parent ku...
then rasa kekok juak tym yaaa nak kawan dengan orang..
but THANKX GOD ol maa roomates peramah...
but aku cept lupa laa nama mereka..hahhakx...

*
*
*

then..kami ada orentasi dua ari..29 and 30 april yaaa..
29 april sakit burit aku dengar ceramah cdak yaaa...eww!!
benci!!!then lepas yaa kami ada ice breaking..bes sangat!!!
30 april 09 kolej kami buat aktiviti round kat kuching.."city tour"
bes sangat laaa..masa tym nie laa aku rapat dengan dua owg kawan nama christie and slyvia..sweet gurlxx..
buat masa nie macam yaa kehidupan aku kat kuching!!!
uhuhukxx..
mix ma home and maa fren at lymbank there!!!
tat ol onie about maa hostel and ma kolej rite now!!!
later have new story aku chetaa!!!

*soe laamaa x update!!!malas ku buat and kcian juga tangok blog nie not update..*
so today i do ma blog laa...
rindu juga!!!


 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea