Thursday, June 4, 2015

In memories of Flora Reynitta (':

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 3:49 PM 0 comments
Rasanya lama da mk tulis pasal my late sister Memeng cuma xda masa mk nulis. Dulu penah tulis kat Note Facebook. Bila baca ayat amat la sangat bterabur ke laut china selatan. Maafla. 8 tahun berlalu tapi semua kenangan bersama nya macam semalam lagi. Masih fresh dalam kepala otak ni. I miss her so much. Wish u always here with me. Terutama bila kakak 1st & 2nd akan berusaha bawa aku pegi makan sedap beli kan apa aku nak bagi aku duit belanja i will always remember u. Kalau kau masih idup mesti kau yang paling aku rapat paling suka bawa aku jalan cari makan pegi shopping and akan bg duit belanja aku not u gone too soon sister and we miss u so much. Every times nanga dua orang adik beradik rapat it so remind me & you. Masih ingat lagi masa kau sakit dulok aku baru form 2 & 3. Masa ya aku masih lg keras kepala degil pon degil suka melawan cakap pemarah but with u i feel so neutral. Macam mana perangai aku kau xpenah marah aku but u will slow talk with me. Dulu aku xrapat kakak 1st & 2nd sbb masa ya kecik lg kot and jauh pbezaan umur. Aku ngan kau jak rapat sbb jauh beza hanya 5 tahun. Aku rindu dengan suara dia yang lemah lembut xpenah pon tinggi kan sora marah aku even degil aku. Dulu masa kecik aku suka ambek alat tulis dia tapi nya xpenah marah pon aku. Suka lawan cakap lagi tu tapi nya xpenah mk marah. kalau aku malas buat kerja and melawan nya mesti cakap " kalau malas nak buat cakap malas takpayah nak melawan". Sebab tu Tuhan ambek nya dulok kot. 

Actually this too hard for me to write all the memories here. There are too much memories yang xkan pernah nak lupa. Kehilangan dia memberi satu impak besar dalam family aku terutama diri aku sendiri. Because of her i hv change totally change. Orang yang korang nampak skrg bukan aku yang dulu. Dulu aku rebel sangat jahat xpenah btolak ansur apa2 pon. But after losing her i feel all the responsibility telah sampai dalam diri ni. Ya ofcoz sukar nak terima semua ni pada mula nya. Losing someone that u love adalah benda paling sukar. Bukan losing macam kita putus cinta tapi losing yang kita takkan penah nampak muka dia lg. Walau berdarah macam mana pon air mata kita dia xkan pulang. That hurt where noboby will it. Pada hari kehilangan dia aku rasa seluruh dunia aku btukar gelap aku rasa kosong dan taknak idup pon dalam dunia ni lg. But aku bersyukur sebab nya khilangan dia keluarga aku kuat dalam iman. Maybe satu kehilangan dia membuat kami sedar ini adalah rencana Tuhan untuk kami sekeluarga. Yes ofcoz pada mula nya kami semua xdapat terima semua ni. We blame God why so cruel buat family kitaorg macam ni. Masih ingat lagi masa tu keluarga sangat la susah. hanya daddy jak bkerja and abang kakak 2nd jak kerja. kakak 1st masih sambung study. Klu cakap pon orang xkan pernah paham masa tu. Sebab ni adalah rencana Tuhan walaupun susah macam mana kami masa tu dari segi kewangan tapi semua tetap cukup. Mesti ada jalan untuk myelesaikan. Kakak memeng jenis bukan cerewet. Walau masa dia sakit nya xpenah banyak pmintaan nak makan apa sbb dia tau family susah time tu tapi mami dadi kakak dua orang akan sentiasa tunai selagi mampu. Orang yang paling banyak jaga dia masa sakit adalah Mami. i know untill now mami dadi masih bsedih. Walau mami dadi senyum aku tau mata dorang masih tak dapat lupakan kesakitan kehilangan anak dorang sama juga aku. Maybe aku skrg gelak2 tapi di sudut hati ni terlalu tluka sampai bila satu tahap kau da xnak idup kat dunia ni. Kalau nak d cerita kan semua ni sampai bila pon xkan abis nak cerita kan kenangan kami masa tu. 

Tapi takpa aku akan stori kan sikit demi sikit. So here i will start. Masa nya d syaki sakit kanser masa ya aku masih form 3. Form 3 kot masih x matang apa2 lebih2 aku adalah yang paling bongsu so memang paling rebel antara adik bradik. Paling kuat marah kuat merajok paling suka lawan cakap mami dadi paling degil. Semua adalah masa cuma takda la sampai tahap yang jahat nak merokok bagai ikut orang tu. Tu cuma perangai je. Masa nya sakit aku banyak ponteng sekolah and datang sekolah pon kalau ada exam jak sebab kena ikut pegi Kuching jaga nya. Masa family dapat tau nya kena kanser mami dadi la rasa paling nak gila time ya. Mak bapa mana yang dapat terima kan tapi trust me she is very strong girl i ever see. Masa tau nya kena kanser ya nya nangis but still she the one comfort mami dadi lagi. She keep smile and smile and never blame God pon. Sakit atau tak nya akan keep smile and acting macam sakit tu takda dalam diri dia padahal i know sakit nya masa tu klu kita da bole mcarut2 kot marah Tuhan sbb bagi kita sakit. Even kita pening kepala pon kita da x tahan kan. Bayang kan sakit dia masa tu lagi 20 kali ganda sakit kita. Tapi nya xpenah marah pon mala senyum jak and terima dengan seadanya yang blaku dirinya. Doctor even sndiri cakap yang nya hanya mampu hidup paling lama adalah 3 bulan jak dengan sakitnya ya. Yes kanser nya adalah paling jarang orang dapat and masa ya kira nya the only one sakit jenis kanser ya kat Hospital Kanser Sarawak time ya. Masih ingat lagi muka nya nangis masa mami bgtau nya d syaki sakit kanser and kanser nya xdapat d operate pon sbb da smpai stage last. Tapi masa ya aku masih kecik and xtau apa2 pon. cuma tau kanser tok bole bawa mati jak. Masa ya aku xtau mk polah apa pon yang aku tau and yang penting im gonna spend all the time with her no matter how. 

Kenapa aku cakap dia adalah kuat? Bukan hanya kuat dari segi iman nya nya kuat mhadapi segala tanpa merungut apa2 pon mala kami mami dadi lg yang banyak mrungut and blame God sbb kenapa kejam sangat sbb masa ya baru jak lepas khilangan nenek sbelah dadi. Tapi nya tetap senyum walau pun tengah sakit. Ingat lagi masa 1st nya kena kemoterapi. Kami semua bkumpul dengan nya untuk berik support sbb kata doctor masa 1st kemoterapi pesakit akan susah terima dalam badan myebabkan dia akan muntah takda selera makan semua. Masa ya kami tau nya xda selera mk makan tapi nya tetap gagah kan diri makan juga sebab nanga kakak dua orang dari kl sanggup berulang alik dari kl ke kuching just nak support nya masa kena kemoterapi. Nya bole selera makan sampai even pasakit dalam wad kanser tu pelik gak sbb sapa yang kena kemoterapi mmg akan muntah2 kalau makan. Tapi nya tetap gagah and senyum sbb mybe bagi nya kami adalah satu kekuatan dia masa utk teruskan idup nya. Masa ya wad kanser ya kira 2nd rumah kami sekeluarga. Tido2 kat wad kanser demi nak teman dia. Nasib la masa wad kanser rule dia xketat macam wad yang biasa. 

Adoi masa note lepas pon aku nangis sambil tulis and now aku tulis lagi again i cry again. How hard for me to write this actually. But still i want share it here. Masih ingat last2 nya mok tenat nya semakin manja ngan kami sekeluarga. terutama saat2 terakhirnya lagi la nya manja gilak ngan mami dadi kakak Flosie & Flovia. Nya masa sakit xpenah malu ngan rupanya. dengan btongkat nya dengan kepala botak nya. xpenah malu pon mok kuar. Bagi nya spend time dengan family nya adalah paling penting bagi nya. Ingat agik masa ya aku x matang lagi. Kuat jeles sbb before tok family akan tunai kan apa aku mauk tapi masa nya sakit family lebih tumpu perhatian kat nya so masa ya a bit pandai jeles. Kalau aku mk satu makanan ya mami mostly xkan beli kan sbb nya akan beli kan klu kakak nak je. Untuk aku dapat makanan aku mk nya nya sanggup pdah nya mk makanan ya padahal xda pun nya mk makan ya sbb nya mk berik aku jak. She the most understand me so much sbb ya kot kami 2 susah mk bgado and mmg susah mk bgado even masa ya aku jahat juak. Thank u so much sista.

Masa nya sakit mami dadi la paling banyak berusaha untuk sembuh sakitnya cuma xdalah sampai nak jumpa bomoh bagai sbb masa ya keluarga aku da kuat dalam iman. Even macam mana orang cakap sakit nya kena hantu la kena setan la apa la kami xpenah goyah even nya kedirek xkan mk jumpa bomoh2 ya. Masa sakit nya banyak pantang makan makanan tapi banyak2 makanan nya xbole pantang ada lah daging. hahahahahhaha sama macam aku juga la. Mana bole idup tanpa daging dalam sehari. LOL XD. Dulu banyak sangat spend time jaga nya d ospital. Haha masalahnya bukan aku jaga nya tpi nya jaga aku. Adoiyai kecik lg kan. klu tido bawah katil nya masa jaga nya kat ospital nang tido mati jak. Nurse bangun kan suruh bagi ubat kat psakit mana pndai bangun. Pandai2 kakak juga makan ubat sendiri. hhahahaa.

Ok la aku akan cerita sampai tok jak. Next will be dalam part 2. to be continue....


XOXO
Flowy'Lenglui

Bae

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 10:58 AM 0 comments
Hey its been a long time not writing here. Busy dengan semester 4. Well few more day nak abis da semester 4 aku. Yeayyyy banyak rintangan berlaku masa Semester 4 but Thanks God i did it finally. Apa mimpi aku tertiba nak tulis blog arini? Haha sekali sekala nak luah kan apa aku rasa dalam ni. Beberapa minggu banyak yg mganggu fkiran aku. Actually this post for someone special in my life. My Bae. Aku xtau kau penah stalk blog aku ka sik but maybe someday u will read this. Yeay this post will gonna be about you. Kenapa? Sebab kat luar aku xdapat nak luah kan apa isi ati aku and takkan penah aku luah kan. So im gonna tell u thru this blog. Taktau la kau akan baca ke tak tapi takpa. so complicated aite? 

Hey bae. its been a long time not talking with like we before. Yes aku rindu kita yang dulu. Dulu kau akan sentiasa senyum and tegur aku even jauh pun. Even aku jauh bdiri ka duduk ka kau akan datang approach just tegur aku. but now? Even dekat mana pon kita dua macam tak kenal satu sama lain. am i done wrong something to u? Aku rindu kau tanya aku da makan belum aku rindu aku bole mgadu dengan kau aku rindu aku bole drama dengan kau. Sekarang? i just dont know why seem different now. Or aku yang bfkir lebih? or aku yang expect too much from you? Tanpa kita sedar we r both been apart too far now. Kita macam kembali ke stranger. tapi bila fkir balik. bagus juga la kau buat aku macam ni. Dulu kita akan kontek ari2 without any attention. U know just kontek sbb kontek. Skrg kita akan kontek kalau kita ada hal nak cakap klu xda hal smpai berbulan bulan la x kontek. Maybe aku yang expect too much in this friendship aite? Walaupun hati ni tgh mbuak2 nak msej kau tpi aku takut nak kontek. aku takut kau xreply aku takut kau rasa annoying sbb aku fkir klu betul kau nak kontek aku mmg kau akn kontek aku. Few more day kita dua xkan jumpa lg macam dulu. U r no longer student and i will be here like always. Kau akan terus kan hidup baru. and im here continue my life as student. Kadang2 aku rasa aku yg lebih2 kan rasa kita adalah kawan rapat padahal kau anggap aku kawan biasa je kan? Maybe aku sorg je rasa khilangan ni. Maybe aku sorang je rasa sedih kita akn bjauhan lepas ni. Yes im waiting for ur text this few day before but nothing. Rasa macam orang bodo jak. I hv try ask u out but seem u dont give me answer masa ya la aku rasa oh betul la aku yang over rasa nak spent time together padahal kau xrasa apa2 pon. but its okayh. i should blame myself not you. Yeay why i feel this way? Yes i think im falling for u. When how why? I dont know the exactly answer for that. aku sendiri taktau kenapa aku bole suka kau macam mana kenapa semua tu aku xdpt nak jawab. bila? Aku xtau bila because bila aku rasa aku mula suka kau i keep denied it untill there a times i cant denied it anymore. Tapi sejak aku rasa aku suka kau juga la kau mula jauh kan diri dri aku. masa tu la kita start back being stranger untill now. i have done wrong for this. Im so sorry so much sorry i ruined this friendship because of my stupid feeling. sbb tu juga la aku rasa bagus juga kau buat aku macam ni. again im so sorry. i miss u actually. sebenanya ingat nak spent time together before aku balik Sarawak and kau pun da abis study tapi bila fkir balik lebih baik macam ni. Sejak kau jauh dari aku itu la goodbye antara kita dua. Thats the end about us. im so sorry for loving u untill i broke this friendship. sbb tu org cakap jangan pernah jatuh cinta dgn kawan kita sendiri. 

Maybe someday u will read this blog. no worries bae. maybe masa tu aku da bole move on kot and i will always pray for ur happiness. Moga awak dapat keja yang baik and dapat boss yang baik. Hehe moga dapat gaji yang lumayan so no more fkir asyik xda duit kan. Always give thanks and no more mrungut okayh. I hope u will find ur true love. No worries bout me. I know how to take care my heart and myself. Mybe lepas ni kita takkan kontek untuk masa yang lama but here i do always care for u. Im so sorry for everythings. sorry before ni slalu myusahkan. mybe ada yang aku salah cakap salah buat. i know u r good hearted person. im sorry for my annoying attitude. thanks for accepting me as ur friend before even how im ugly i am. lol. but now im pretty aite? Aku harap kau akan sntiasa simpan hadiah aku bg kat kau. I hope i always in your mind when u see the gift. Masih ingat note aku penah tulis dlm keta kau? Simpan leklok ek. Mybe itu simple note sbb tulis kat tisu but apa isi hati saya tulis dlm tu. Mybe kau x faham tapi hope masih simpan. Too fragile. Klu kau mula lupa sapa aku tgok la nota tu keyh. But i hope u dont forget me. even now pun kau macam lupa aku tapi takpa i pray the best for u. Maaf aku x kontek kau even hati ni nak msej kau tapi aku rasa lebih elok macam ni. Ingat nak cakap n jumpa kau before balik ni tapi seem u dont care so aku tahan hati juga. Take care and be good boy. I love u always and miss u always. Sorry and thank you for everythings.  u will always be my only one BAE. Tapi kalau suatu hari kau baca post ni hope so jangan penah rasa bersalah or apa2 and kau rasa xnak tgur. it will make me sad more. please act macam biasa je. okayh bae? No worries i will accept that aku bukan pilihan hati kau and aku takkan penah miliki kau. Well floriaq bah ni. Strong girl. God bless u bae. Comolot ciked. hehe (':

p/s : i love u bae



XOXO
Flowy'Lenglui

Friday, April 3, 2015

Hati

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:51 AM 0 comments
Ohayo Holla Anneonyeonghaseyo

Marek ku cerita pasal Universiti baru ku kakya pasal housemate ku yang gila #YGG13. Now korang mok apa? Pasal crush? HAHA. Lupa mok padah marek Mestek tok kurang laki sebenanya. Nasib badan aku la hoh slalu dapat tempat study kekurangan laki. Hahaha. Aigoo. So crush pun limited la juak.

Persoalannya ada sapa2 ku minat d mestek tok? Haha bulak la ku padah mun xda nak? Ada jak cuma ya la limited semua nya. Lgpun ku asak cdak anggap aku nang boyish juak sbb mun nanga ku d mestek nang orang takut approach aku melainkan cdak kenal aku. haha muka ganas pakaian brutal jalan macam gangster rambut dye. Haha yala aku mun d mestek. Laki nanga pon lari kedakney mok dpt gerek. hahahahhahaha. Xkisah pon semua as long aku jd diri ku kdirek. Luaran maybe la nampak brutal bagai tapi bila korang kenal aku cair korang nanga aku. eh? haha

Dulok masa masok mestek punya bharap dapat nanga laki ensem sama kelas ka apa lol kali hampeh beribu hampeh. Pasrah rasa hati bila masok mestek. Punya la bharap dapat sama kelas ngan laki ensem ka apa. Rajin juak la ku mok gik kelas kan klu ada laki ensem dalam kelas ku. alu fkir mok bhenti mestek tukar campus lain. haha kunun la hoh? xpa mestek tetap d hati walaupun pinggiran highway walaupun kekurangan laki ensem. haha

xmok la ku crita lebih lanjut selanjut lanjutnya pasal crush tok. Lak kantoi ku minat nya lak. neytau la nya stalk aku juak nak? haha aku kan hotsetaff. Eh? puikkk hahaha. tggu ku da kapel ngan crush ku bok ku bgtau sapa crush ku ya k. LOL sampai ke sudah xda. Semua itu hanya mimpi mun ku dpt kapel ngan crush ku. Wahahahahaa. Semua benda crita dpt kapel ngan crush ya dalam movie dlm drama dalam komik jak. Reality hampeh.

Dear Crush, 
kalau kau stalk aku kan bagus. Eh? How are you crush? Penat hati saya tahan nak whtsapp awak sbb nak tggu awak whtsapp saya. hahahhahaa Hampeh indah ayat. Penat hati saya rindu awak crush. Kalau awak rindu saya seperti saya rindu awak kan bagus. Ayat forever alone. Klu awak baca ni tolong reply isi hati saya k? Kuang kuang kuang. 

Lol semua ya main2 jak k. Xda kaitan idup dan mati semua ya. Ku xkan penah tulis dakya utk crush. ewww aku pun geli ah. hahahhaa mana2 la asal orang ya trima ku dgn seadanya pun syukur. Suatu hari nnt pasti ada ya. Crush tok saja jak jd satu semangat jak utk trus kekal d mestek. haha.

Love
#Flowy'Reyn xoxo

Thursday, April 2, 2015

#YGG13

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:26 PM 0 comments

Holla Anneonyeonghaseyo

#YGG13. Haha rasa nya budak mestek semua da tauk sapa YGG13 tok. Dont ask me YGG13 stand for what? LOL XD yang penting 13 tu no rumah sewa kitaorang. Kami satu rumah ada 12 orang. And i the oldest one but the most craziest one. Tak serupa paling tua dalam rumah. Mostly semua umur 21 tahun. Umur jauh beza tapi perangai sama jak semua. Masa mula2 masuk mestek aku kenal 3 orang jak. Housemate aku la cdak 3 ya. 1st Amaliena or aku nunggah nya Emjay. Nya tok muda setahun dari aku. Then Munirah Aminah or aku nunggah nya Mun and mostly cdak nungga nya Alah. aku da biasa nunggah nya mun so aku nunggah mun jak. haha. nya tok Anggun Mestek. xbole mok puji nya kacak lak kambang idung nya. haha so faham2 jak la mun ku madah nya Anggun Mestek. Kakya Hanis Hdzr. nya tok manja. selalu datang agak aku kakya manja2 ngan aku. Eeeeeee geram. hahaha. Kakya ku kenal Julita Kumilau. The only non muslim kawan ku mestek asal Sabah. Pendek pendek orang nya. hahahaha. Dari Julita tok la kenal yang slebih ya. Nadhirah Farihin, Tengku Rafeah, Nurul Syifa', Anis Afiqah, Nisa Latif, Niesha, Syafiqah. Maka bergabung la kami jadi 12 orang satu rumah sewa. Semua yang ku sebut ya tek semua housemate hostel Julita. Macam ney ndak ku bole rapat ngan cdak nang ku lupa da. Dulok masa d ostel masa sem 1 umah cdak atas umah kami tgkat 3 kami tngkat 2. So keluar masok jak ku gik umah cdak. Cdak pon nang semua mesra rakyat semua and semua sama palak ngan aku gilak macam aku suka tetak kdak aku. Pa gik nang kakya rapat la mekorang sampai nektok. Thank you bitch semua. I love all of you so much.

Mesti korang tertanya x komplik ka duduk serumah ramai 12 orang. Well bulak la klu ku padah xda nak? Mesti la ada tapi biasa la gaduh2 manja ya normal bagi budak perempuan tapi so far xda lg kami penah bgaduh sampai bertumbok la. hahahahaha. Klau kami bertumbok pon klu kami main game rebut kerusi ya. Gaduh bole masok ospital ku asak. HAHA. yang penting bila YGG13 berkumpul nang sumpah ku padah nang annoying gilak bunyi terutama gik kedai makan. Yobii ku padah nang kecoh cgek kedai ngan sora gelak tawa mekorang. nang tetak x pandei malu even meja laki pon xda mok tetak kdak mekorang. Yang lain diam jak lepak2 jak ceta mun kami YGG13 tok trun mkn. 10 batu bole dengar tetak mekorang. Apa gik dalam kelas mun bgabung. Yobiii nang tetak jak la keja. ada2 jak ceta mk d tetak. Waktu aktif YGG13 ku tok masa tengah mlm. Tengah malam ya la cdak mok main badminton masa ya juak mk senam aerobik d rumah masa ya juak la cdak gymnastic d rumah. Nasib la umah sewa kami tok jiran2 nya nang memahami. bising kedak ney pon nang xda gik so far orang komplen.HAHAHAHA.

Hanya satu jak mgabung kan kami 12 orang tok klu part party ka lagu party ka semua hyperaktif semua jadi nya. Nang automatik ku padah semua bergabung bersatu jiwa raga sebb smua YGG13 nang pantang dgr lagu Party. hahaha. So far minat kami satu rumah suka nanga wayang suka nanga ceta antu suka karaoke suka makan SUKA NANGA LAKI ENSEM. Mun nanga laki ensem hmmmmm semua nang hebat. Kepakaran paling hebat dalam diri cdak la ya. HAHAHA. YGG13 memang kacak havoc bergaya. Kunun la? Susah ku mk ceta perangai2 sorang2 ctok tapi ku padah la cdak nang THE BESSSSSTTT. I LOVE YOU #YGG13 !!!

Tanpa korang aku rasa aku xkan sampai tahap ni sambung study kat Mestek. I love you guys so much. Tanpa korang aku xkan rasa bertapa happy nya sambung study d mestek. Maafkan la saya kalau saya tersilap kata tsilap prangai ke. Maaf la kalau saya tak mjaga korang dengan baik. Saya tak tau nak express kan macam mana perasaaan sayang saya kat korang but deeply i love u guys so much. Hope our friendship berkekal sampai ke anak cucu semua. Yang penting kawin Niesha semua jangan pegi. hahahahaha.  Muahciked semua. SARANGHAEYO CHINGGU <3 nbsp="" p="">
GO #YGG13.





Love
#Flowy'Reyn xoxo






New Place New Experiences

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 1:33 PM 0 comments
Holla anneonyeonghaseyo.

Lama gilak x nulis blog. Last post i guess tahun 2013. Today aku punya lupa apa email aku untuk blog tok finally dapat. How are you my blog? Dulok aku slalu mok rasa mok deactive jak blog tok tapi fikir2 sayang juak so xjadi la mok buang. Last post xsilap aku bgtau berhenti keja part time kan? Ok now here i am.. aku continue my study at UNIKL MESTECH ambek kos kosmetik. eh ? Takdala aku ambek kos Environmental Healthcare. This is my 2nd Year sem 4. Laju jak masa berlalu kan tanpa d sedari. Dulu bukan main cakap taknak tggal semenanjung taknak smbung study d KL last KL juak ku sambung study. HAHAHA. So far i love Unikl Mestech. Even rumah kedai and kecik but i love here. Dapat jumpa ramai orang ramai kawan. I have my YGG13. Dapat bersukan walaupun xda padang. at least hasrat untuk aktif d Universiti aku mrasa masa sambung study d ctok. bersyukur gilak2 ctok aku jumpa kawan yang sama palak ngan aku gilak2 sama ngan aku. Sekarang aku tggal rumah sewa. total satu rumah 12 orang. I love them so so so much. Later on aku cerita kisah bagaimana kami 12 orang ni bole rapat. Dulok masa study Unisel aku slalu berangan dapat rapat ngan senior gurau2 senda tapi tnyata takda penah mrasa bila d unisel. But here thanks God i got the best senior ever. Semua sporting, baik and very supportive senior. Maybe aku x la kenal sangat semua senior but so far senior aku knal skrg mmg baik sangat. Thank you senior yang banyak tolong dalam masa 1 year d Mestech ni.

Apa gik mok tauk pasal ku d Mestech tok? klu d ceta semua rasa nya sampai bila2 pon x abis ku mk ceta because too many sweet memories here. Kadang2 ada juak rasa xmok study mok keja semua tapi so far i still choose continue my study. Dulok ingat gik masa sem 1 or 2 mybe aku slalu ngadu kat cgek senior yang aku rasa aku xda konfiden sambung study d Mestech. Alahai nak blajar benda biology smua mmg aku xminat langsung. Tapi nya mala berik semangat untuk aku terus kan study d ctok. Slalu ngacoh nya madah aku rasa aku last sem d ctok. last2 da sem 4 da knektok masih juak muka ku d Mestech. Flo dengan drama takkan berpisah kata cdak kawan ku gik. HAHA. Thank you guys yang slalu sentiasa support aku hingga sampai nya nektok. Ya still long way to go but mmg aku bsyukur aku mampu sampai sem 4 sambung study. Kadang2 ingat aku tok bodo gilak yala nanga kawan2 ku ctok semua dari Matrik, asasi, lepasan Diploma kos yang sama. aku jak myesat kan diri dari Fisio ke Environmental Healthcare. Apa der hal kan? HAHA.

Later on plak aku cerita pasal kawan kawan aku ctok and sapa crush ku ctok. LOL XD crush? Hmmmm mestech x banyak laki ensem. Ya jak so berebut la selagi mampu. EH? hahahhahaa till next time.

XOXO.

Wednesday, June 5, 2013

CANGGIH SUDA

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:28 PM 0 comments
Tup tup ni bha tittle. Mun karangan bm tok nang 1st explain apa maksud canggih ya. D sebabkan anak2 nektok da canggih gila xpelu la mk explain canggih ya. Lak lain explain ku. Sebenanya mk padah aku tok kurang canggih otak. Handphone tek Note 2 kakya xtau kedakney function. Hampeh. Ok duhal note 2 tok ada d berik motion. Canggih la maksudnya. Pkai gerakan tangan jak. Yang tok pasal unlock handphone. Slalu kita akan tekan unlock button tepi or tekan button home ya. Untuk Note 2 tok xperlu jak. Just use ur hand motion bak hang. So xpelu nekan button apa2. Contoh seperti gambar d bawah ;-

        Just polah kedak tangan gambar atas and gerakan tangan and kuar benda seperti screen atas ya


So macam tok la rupanya. Then touch la untuk unlock. Either korang pakai unlock swipe or password or puzzle mpun password nya la. Mana2 saja tah korang mok. 


Sekian untuk aritok.


Love
#Flowy'Reyn xoxo

Tuesday, June 4, 2013

STRESS

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:12 PM 0 comments
Tup tup ni bhaaa ! Kau ingat ko sorang jak stress ? Ko tanya alang-alang kakya buat ayat hanjeng ko " OK LA TAKPA LA " pasya polah muka baui. Masalah nya aku xfaham soalan ko bangang badan bau busuk 10 tahun x lalu makan oleh bau badan ko. Haish. Ko da sebulan mk tunjuk hebat la ko nektok ? Dari marek ku nanga ko molah muka cibai ko ya. Damn ! Who u think u are ? Aisehmen. Speaking indah. Tok sorang gik datang bulan kali mk nganok2 orang jak. Mun la benda ya aku incharge aku xkisah. Tok benda aku x incharge and aku da remind orang yang suppose incharge bha. Aku da jalan kan keja aku k. Stress day ! Xpa 3minggu gik. I'm so cannot wait eh ( Ayat mbiak cina ) HAHA

Love
#Flowy'Reyn xoxo

Monday, June 3, 2013

SO ? SO ? SO ?

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 5:20 PM 0 comments
Tup tup ni title. So ? Wooooo m'yerap darah ku mun orang jawap or komen or balas ku dengan perkataan "SO" tok. Mun tok " so macam mana " xdahal tapi paling xsuka ngan cgek word "SO" tok. Nang makan penumbok la namanya. Mun depan aku orang jawab aku kedakya kan nang ku lompat pegi duduk kat kepala nya kedak orang thailand slalu berlawan ya kakya pusing kan kepala gik belakang. Fuh lega ! And tok gik mun orang jawab aku " So perlu kah " Tok ku polah terajang pasya smack down kakya sepak muka nya laju2. Fuh gilaaa ganas. Ok semua itu hanya imagination semata-mata. Aku nak lompat gik belakang orang duduk kat bahu nya rasanya sangat mustahil. Lompat pagar olahraga pun fail. HAHAHHAHAA. Cuma aku xsuka orang kurang ajar gila menggunakan ayat "SO" ya. Jaga perasaan orang. Note to myself too. Xkira kita tua or muda kena respect perasaan orang.

So we ends up this topic by here. Sama2 kita merenungkan macam mana ku mk lompat pegi bahu orang ya and pusing kan kepala nya. LOL XD

Love
#Flowy'Reyn xoxo

SHOPPING ONLINE

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:35 PM 0 comments
Tup tup ni bha ! Awwwwyeah.. Finally for the first time aku purchase barang d online. Best blog tok sebab semua barang nya nang sesuai sangat dengan badan ku yang chomel tok. Woot woot ! Aku beli short denim cgek and jacket untuk dress or any ladies shirt. Cool bebeh. Harga pun manyak bule tahan and sangat membuat anda rasa nak beli lagi. Tok link nya Jessabellapluzsize. So sila2 la singgah email tok and purchase. Tok contoh gambar barang ku beli tek. Jyeeeahhh ! Next month aku mk beli topi jihyo and backpack. Kalau la ya. huhu duit bulan ni banyak abis eh.
 
Denim Floral Blue

Vintage Floral Crop Jacket

Nice aite ? Enjoy ((:

Love
Flowy'Reyn xoxo

BLESSED BIRTHDAY BROTHER

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 3:04 PM 0 comments
Yerr broo ! Happy Birthday to my lovely and only brother i have Flaverro Reynno. Baru kira2 pakai calculator umur abang ku. Kuikuikui. sory matematik lembap and aku nang xtau umur adik bradik ku tapi hanya tau tarikh and tahun lahir cdak nya. Mk kira2 umur aku nang hampeh. Congrat bro u enter 37 years old already. Daddy to my cutest nephew Flavio Marquez and Flazio Marcell. Awwesome nama ala2 brazilian nama. Akibat nama tok aku blur mk engkah nama apa anak ku kelak ? Aih apa kaitan. LOL XD




RESIGNATION LETTER

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:48 PM 0 comments
Tup tup ni bha. Bagus juak pakai blog tok. X la orang sasak ku merapu di dalam twitter or facebook i guess.   Sama jak actually ku tulis ctok or d twitter nak ? Cuma twitter ada glamor ckit. LOL XD

Ok 2.20pm ku masok LCM bilik. Woot woot penuh debar k masok. Ketuk pintu lok ala2 skema bha. Ayat ku " LCM naaa surat bhenti ko nang suka la kan nanga ku bhenti ? Choiii kau eh. " Aisehmen. Gangster bak hang. Kuikuikui ok itu hanya mimpi semata - mata k. Aku bagi cmya jak. Then nya tanya eh knk dapat keja lain da ka ? Oh xda la ku balik jaga mami ku. LCM tok bagus. Nya padah bagus la ya ko balik jaga mami ko. Apa sakit mami ko ? Blah blah tup tup ni bhaaaa so last aku cakap thank you give me this opportunity  working you even i'm only temporarily workings. Sama kakak keja lagi tu. ko cari la mana2 company mok suruh adik bradik bkerja sama. Company bapak ko kedirek jak bule. 

Lastly i wish your company will be always success and more success.

Sincerely
Flowy'Reyn xoxo 

KISAH HATI

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 1:11 PM 0 comments
Waduuuhh ! As above tittle. Kisah hati or Story of  Heart. Lebih indah bunyi nya luahan hati la sbenanya. Jangan nak puitis sangat bak hang ! Luahan hati dari segi sudut tok. Dari A - Z datin mk cerita. Akaii kuikuikui maap eh. Terlalu banyak suda ku simpan luahan ati tok tapi xtau kenak time tulis tok blank palak otak ku. Cilangkui eh.

Kisah Hati 1 - Crush 

Crush ku ada 2 orang nektok. Fuhh kelas kau jah ! Kau ingat ko kacak ? Aiseh ayat cdak didieq tok. Love u dieq. Terkentut2 kali ko nektok eh. Kuikuikui maap eh ! Sorry lebih senang d panggil T and sorang D . Duak2 xla ensem gila tapi bule d minati banyak cewek nya. Paling lama ku minat T tok. Kenal dari mukabuku jer. Face to face ? Xpenah. So hampeh la kisah ku ngan T tok. Memang bak kata Dewa19 cinta bertepuk sebelah tangan jak tok. Tapi T tok baik mybe sebab ya juak minat nya kali. Girl fav. Well ! Tapi nya tok ku stalk 2 3 hari lepas kedak ada gf jak just x official. So aku rasa aku pelu plahan2 lupakan T tok. Yala jumpa xpenah sebok mk minat nak. Wasting time kata omputih gik. Ok balik limbang jumpa D tok. Ensem bak hang. Ok bulak ku jak. Nya macho jak actually. Tapi kisah tok lagi sadis. Nya ada gf suda. Fuh my other half bak hang. Kuikuikui. So conclusion. Dua crush tok aku CRASH ! No HAPPY ENDING. Xpa life still young. 

Kisah Hati 2 - Enemy

Enemy / Musuh. Complicated ku sal tok. benda ala musuh tok xsure dari diri orang benci aku ya or masalah dari diri aku. Aku pun xtau. Mybe dari diri aku la kali. Annoying stupid cute pretty. EH ? Maap eh. Mulut kali or cara membuat orang rasa benci. Cakap sorry pun tara guna la. Peoples nowday xtrima benda ala sorry2 tok. Sori naik lori bak kata cdak. So just go on life. Keep the motto " ADA KU KESAH " ya jak solutions nya. Kadang2 orang2 nektok ada masalah mental suka benci orang dengan sekelip mata jak. Tiba2 mk benci xtentu pasal juak. Sebab nya DENGKI dalam diri nya. Xsuka nanga orang lebih dari nya. Ko ada ? Rilex la bai. xbule la mk dengki2 jak. Xmaju. So mok camya ko berusaha kedirek boh mk benci2. kakya benda ala nok talam bertalam tok. Lebih bagus aku berik contoh dakney org talam minta penampor and sepak laju2 tok. Contohnya kedak tok.. ada 4 sekawan.A,B,C, and D.. Watak utama Si A nie la. Si A benci B then si A bgtau si C " tup tup ni bah si B n Si D palui tup tup ckp ko ni tup tup bha " so si C pun cayak. then sik puas Si A sebar virus gik si D "ko tauk si C sama si B tu tup tup ni bah " so Si D pun cayak la.So benda tok akan ulang2 sampai la kantoi. Da kantoi nangis pastu tweet twitter. Eh ? HAHAHA So Conclusion cerita contoh tok sila kan fahami lebih dalam dan hurai kan dalam 15 patah perkataan. Kuikuikui.

Kepada semua.

Selidik dulu yer kalau nak membenci sapa2 tu. Sila abaikan kata2 orang. Ko xtau ceta sebenanya utk dua2 pihak sila jangan nak benci dulu. LISTEN LISTEN LISTEN ! Kita tok manusia biasa selalu membuat salah. Kisah silam jangan d ungkit. 

Kisah Hati 3 - Stalker

Ni masalah besar tok. Asal stalker tok dari musuh or orang yang hipokrit sebenanya. Stalker tok kira dari kawan kawan musuh. sebab xpuas aty kan da kena remove or unfollow nya rindu mk dengar kisah idup aku. Wahahahhahahaa hebat kau jah. Artis la tek ? Kuikuikui. mun x stalker tok org nya hipokrit. Nya x benci ko tapi acting baik. Xpost facebook 100 kali status. X tweet 1000 tweet2. X post 10000 gambar instagram. Tapi nya tauk kisah idup ko. Wow ! ni virus lagi bahaya. Diam2 tu. Ada udang sebalik batu bak hang. Tup tup ni bha orang camtok. Paling banci la ku orang camtok. Nya invisible bha. Kdang orang cmtok bule berdiri sebelah ko jak. So beware. Don't trust anybody kecuali family ko yang sentiasa support ko dari setiap sudut. Kalau support satu sudut jak pun susah mk cakap. Kong pun bo yong ! Xpa asal terus kan idup anda. Biar la orang macam tok. Pandai cdak bosan ya kelak. LOL XD


Sekian.

Regards,
Flowy'Reyn Xoxo

NEW TEMPLATE

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:35 PM 0 comments
WAAAAAAA excited macam budak trencat akal. Finally dapat tukar template comel2 kedak tok. Maklum sakai. Now google je uuuuuu.. Ya jak la sebenanya. Mk testing nanga lok.

Ok sekian

Flowy xoxo 

WORKING LIFESTYLE

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:59 AM 0 comments
Tup tup ni bha ! Ok since aku da mauk aktif back to blog. Habis da ku study bok ku update blog ku tok. Mok buang rasa sayang plak. Kenangan blog tok masa lepas Form 5 tok. Ok nektok ku tengah keja. Part Time jak pun. Masok 3 bulan da keja. So far so good keja. Keja ku angkat tepon molah quotation semua. Lebih kacak munyi nya KERANI la. OMG lari bidang kot. Xpa part time jak. Ujung bulan 6 tok aku akan berhenti. Sebab memang ku mk balik. Xtahan duduk kl. Time terima gaji jak best di KL tok mun x hampeh idup dalam umah jak nanga astro beyond. Duit mengalir macam air duduk kl tok. Dulu RM50 ok lagi. Nektok up da kena RM100 mun kuar. Grrrrrrr ! Rm100 belum juak tentu ckup nya mun da mk shopping ya. So untuk puaskan ati and stress ku aku pegi karaoke. Xdapat shopping karaoke pun ok suda. 

Ok aku keja sama company kakak ku no 2. So senang la. Pegi keja semua memang xpelu mok d stress kan. Kadang2 keja senang tp kebelakangan tok Boss ku LCM slalu memendekkan umur ku. Nya da mula testing2 aku. Ko ingat aku bodo gilak xtau polah keja ka Boss ? Adiidididid agak2 la hoh. Tapi boss ku kira ok la. Not too good not too bad. Mun jaik xda nya berik ku balik masa mami ku sakit riya. 10 hari cuti even baru sebulan ku keja time ya. Thanks God dapat boss yang memahami. 

Aku berhenti tok sebab boss da macam x brapa suka aku. Nya kedak mengeluh jak ku padah aku akan bhenti kalau dapat offer study. Mybe nya xharap aku kot sbb aku dalam bidang lain bukan dalam bidang benda ala kerani tok. Xpa la faham ku ya. Ku pun nang mk bhenti before tok. cuma menunggu restu mami suruh bhenti but finally nya restu. Aisehmen restu indah. Kuikuikui Maap eh !

Gaji ctok so far ok cukup2 la shopping 2 3 benda. Makan minum smpai ujung bulan. Beli barang rumah. Ok la tu kan ? Syukur puji Tuhan. Kalau stock duit ku akan abis lak ku akan cri keja d limbang. Aku kena jimat bila balik limbang. Syukur juak rumah ada Wi-Fi suda. Jimat relod utk internet. Kuikuikui. 

Sekian la lok cerita ku. Bosan sorry la. Belum ada datang gik roh kreatif ku buat ayat tok. 

Selamat Maju Jaya Semua. 

Best Regards,
FlowyReyn XOXO

Saturday, June 1, 2013

I'M BACK TO BACK !

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:51 PM 0 comments
Selama brapa lama ku meninggal kan blog ku. Tadi siap reset password sebab aku da lupa apa password ku. LOL XD. Ya barok nya dahsyat. Actually ku xtau pa mok padah time tok. Mybe after this aku akan aktif balik ke blog. Dunia da makin kritikal otak ku pun makin stress jadinya. So next time la ku bercerita kisah idup ku before2 tok. LOL XD jangan nak dedahkan sangat k. Kang ada nok terasa mok mampus. Kbye ((:
 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea