Wednesday, June 5, 2013

CANGGIH SUDA

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:28 PM 0 comments
Tup tup ni bha tittle. Mun karangan bm tok nang 1st explain apa maksud canggih ya. D sebabkan anak2 nektok da canggih gila xpelu la mk explain canggih ya. Lak lain explain ku. Sebenanya mk padah aku tok kurang canggih otak. Handphone tek Note 2 kakya xtau kedakney function. Hampeh. Ok duhal note 2 tok ada d berik motion. Canggih la maksudnya. Pkai gerakan tangan jak. Yang tok pasal unlock handphone. Slalu kita akan tekan unlock button tepi or tekan button home ya. Untuk Note 2 tok xperlu jak. Just use ur hand motion bak hang. So xpelu nekan button apa2. Contoh seperti gambar d bawah ;-

        Just polah kedak tangan gambar atas and gerakan tangan and kuar benda seperti screen atas ya


So macam tok la rupanya. Then touch la untuk unlock. Either korang pakai unlock swipe or password or puzzle mpun password nya la. Mana2 saja tah korang mok. 


Sekian untuk aritok.


Love
#Flowy'Reyn xoxo

Tuesday, June 4, 2013

STRESS

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:12 PM 0 comments
Tup tup ni bhaaa ! Kau ingat ko sorang jak stress ? Ko tanya alang-alang kakya buat ayat hanjeng ko " OK LA TAKPA LA " pasya polah muka baui. Masalah nya aku xfaham soalan ko bangang badan bau busuk 10 tahun x lalu makan oleh bau badan ko. Haish. Ko da sebulan mk tunjuk hebat la ko nektok ? Dari marek ku nanga ko molah muka cibai ko ya. Damn ! Who u think u are ? Aisehmen. Speaking indah. Tok sorang gik datang bulan kali mk nganok2 orang jak. Mun la benda ya aku incharge aku xkisah. Tok benda aku x incharge and aku da remind orang yang suppose incharge bha. Aku da jalan kan keja aku k. Stress day ! Xpa 3minggu gik. I'm so cannot wait eh ( Ayat mbiak cina ) HAHA

Love
#Flowy'Reyn xoxo

Monday, June 3, 2013

SO ? SO ? SO ?

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 5:20 PM 0 comments
Tup tup ni title. So ? Wooooo m'yerap darah ku mun orang jawap or komen or balas ku dengan perkataan "SO" tok. Mun tok " so macam mana " xdahal tapi paling xsuka ngan cgek word "SO" tok. Nang makan penumbok la namanya. Mun depan aku orang jawab aku kedakya kan nang ku lompat pegi duduk kat kepala nya kedak orang thailand slalu berlawan ya kakya pusing kan kepala gik belakang. Fuh lega ! And tok gik mun orang jawab aku " So perlu kah " Tok ku polah terajang pasya smack down kakya sepak muka nya laju2. Fuh gilaaa ganas. Ok semua itu hanya imagination semata-mata. Aku nak lompat gik belakang orang duduk kat bahu nya rasanya sangat mustahil. Lompat pagar olahraga pun fail. HAHAHHAHAA. Cuma aku xsuka orang kurang ajar gila menggunakan ayat "SO" ya. Jaga perasaan orang. Note to myself too. Xkira kita tua or muda kena respect perasaan orang.

So we ends up this topic by here. Sama2 kita merenungkan macam mana ku mk lompat pegi bahu orang ya and pusing kan kepala nya. LOL XD

Love
#Flowy'Reyn xoxo

SHOPPING ONLINE

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:35 PM 0 comments
Tup tup ni bha ! Awwwwyeah.. Finally for the first time aku purchase barang d online. Best blog tok sebab semua barang nya nang sesuai sangat dengan badan ku yang chomel tok. Woot woot ! Aku beli short denim cgek and jacket untuk dress or any ladies shirt. Cool bebeh. Harga pun manyak bule tahan and sangat membuat anda rasa nak beli lagi. Tok link nya Jessabellapluzsize. So sila2 la singgah email tok and purchase. Tok contoh gambar barang ku beli tek. Jyeeeahhh ! Next month aku mk beli topi jihyo and backpack. Kalau la ya. huhu duit bulan ni banyak abis eh.
 
Denim Floral Blue

Vintage Floral Crop Jacket

Nice aite ? Enjoy ((:

Love
Flowy'Reyn xoxo

BLESSED BIRTHDAY BROTHER

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 3:04 PM 0 comments
Yerr broo ! Happy Birthday to my lovely and only brother i have Flaverro Reynno. Baru kira2 pakai calculator umur abang ku. Kuikuikui. sory matematik lembap and aku nang xtau umur adik bradik ku tapi hanya tau tarikh and tahun lahir cdak nya. Mk kira2 umur aku nang hampeh. Congrat bro u enter 37 years old already. Daddy to my cutest nephew Flavio Marquez and Flazio Marcell. Awwesome nama ala2 brazilian nama. Akibat nama tok aku blur mk engkah nama apa anak ku kelak ? Aih apa kaitan. LOL XD




RESIGNATION LETTER

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:48 PM 0 comments
Tup tup ni bha. Bagus juak pakai blog tok. X la orang sasak ku merapu di dalam twitter or facebook i guess.   Sama jak actually ku tulis ctok or d twitter nak ? Cuma twitter ada glamor ckit. LOL XD

Ok 2.20pm ku masok LCM bilik. Woot woot penuh debar k masok. Ketuk pintu lok ala2 skema bha. Ayat ku " LCM naaa surat bhenti ko nang suka la kan nanga ku bhenti ? Choiii kau eh. " Aisehmen. Gangster bak hang. Kuikuikui ok itu hanya mimpi semata - mata k. Aku bagi cmya jak. Then nya tanya eh knk dapat keja lain da ka ? Oh xda la ku balik jaga mami ku. LCM tok bagus. Nya padah bagus la ya ko balik jaga mami ko. Apa sakit mami ko ? Blah blah tup tup ni bhaaaa so last aku cakap thank you give me this opportunity  working you even i'm only temporarily workings. Sama kakak keja lagi tu. ko cari la mana2 company mok suruh adik bradik bkerja sama. Company bapak ko kedirek jak bule. 

Lastly i wish your company will be always success and more success.

Sincerely
Flowy'Reyn xoxo 

KISAH HATI

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 1:11 PM 0 comments
Waduuuhh ! As above tittle. Kisah hati or Story of  Heart. Lebih indah bunyi nya luahan hati la sbenanya. Jangan nak puitis sangat bak hang ! Luahan hati dari segi sudut tok. Dari A - Z datin mk cerita. Akaii kuikuikui maap eh. Terlalu banyak suda ku simpan luahan ati tok tapi xtau kenak time tulis tok blank palak otak ku. Cilangkui eh.

Kisah Hati 1 - Crush 

Crush ku ada 2 orang nektok. Fuhh kelas kau jah ! Kau ingat ko kacak ? Aiseh ayat cdak didieq tok. Love u dieq. Terkentut2 kali ko nektok eh. Kuikuikui maap eh ! Sorry lebih senang d panggil T and sorang D . Duak2 xla ensem gila tapi bule d minati banyak cewek nya. Paling lama ku minat T tok. Kenal dari mukabuku jer. Face to face ? Xpenah. So hampeh la kisah ku ngan T tok. Memang bak kata Dewa19 cinta bertepuk sebelah tangan jak tok. Tapi T tok baik mybe sebab ya juak minat nya kali. Girl fav. Well ! Tapi nya tok ku stalk 2 3 hari lepas kedak ada gf jak just x official. So aku rasa aku pelu plahan2 lupakan T tok. Yala jumpa xpenah sebok mk minat nak. Wasting time kata omputih gik. Ok balik limbang jumpa D tok. Ensem bak hang. Ok bulak ku jak. Nya macho jak actually. Tapi kisah tok lagi sadis. Nya ada gf suda. Fuh my other half bak hang. Kuikuikui. So conclusion. Dua crush tok aku CRASH ! No HAPPY ENDING. Xpa life still young. 

Kisah Hati 2 - Enemy

Enemy / Musuh. Complicated ku sal tok. benda ala musuh tok xsure dari diri orang benci aku ya or masalah dari diri aku. Aku pun xtau. Mybe dari diri aku la kali. Annoying stupid cute pretty. EH ? Maap eh. Mulut kali or cara membuat orang rasa benci. Cakap sorry pun tara guna la. Peoples nowday xtrima benda ala sorry2 tok. Sori naik lori bak kata cdak. So just go on life. Keep the motto " ADA KU KESAH " ya jak solutions nya. Kadang2 orang2 nektok ada masalah mental suka benci orang dengan sekelip mata jak. Tiba2 mk benci xtentu pasal juak. Sebab nya DENGKI dalam diri nya. Xsuka nanga orang lebih dari nya. Ko ada ? Rilex la bai. xbule la mk dengki2 jak. Xmaju. So mok camya ko berusaha kedirek boh mk benci2. kakya benda ala nok talam bertalam tok. Lebih bagus aku berik contoh dakney org talam minta penampor and sepak laju2 tok. Contohnya kedak tok.. ada 4 sekawan.A,B,C, and D.. Watak utama Si A nie la. Si A benci B then si A bgtau si C " tup tup ni bah si B n Si D palui tup tup ckp ko ni tup tup bha " so si C pun cayak. then sik puas Si A sebar virus gik si D "ko tauk si C sama si B tu tup tup ni bah " so Si D pun cayak la.So benda tok akan ulang2 sampai la kantoi. Da kantoi nangis pastu tweet twitter. Eh ? HAHAHA So Conclusion cerita contoh tok sila kan fahami lebih dalam dan hurai kan dalam 15 patah perkataan. Kuikuikui.

Kepada semua.

Selidik dulu yer kalau nak membenci sapa2 tu. Sila abaikan kata2 orang. Ko xtau ceta sebenanya utk dua2 pihak sila jangan nak benci dulu. LISTEN LISTEN LISTEN ! Kita tok manusia biasa selalu membuat salah. Kisah silam jangan d ungkit. 

Kisah Hati 3 - Stalker

Ni masalah besar tok. Asal stalker tok dari musuh or orang yang hipokrit sebenanya. Stalker tok kira dari kawan kawan musuh. sebab xpuas aty kan da kena remove or unfollow nya rindu mk dengar kisah idup aku. Wahahahhahahaa hebat kau jah. Artis la tek ? Kuikuikui. mun x stalker tok org nya hipokrit. Nya x benci ko tapi acting baik. Xpost facebook 100 kali status. X tweet 1000 tweet2. X post 10000 gambar instagram. Tapi nya tauk kisah idup ko. Wow ! ni virus lagi bahaya. Diam2 tu. Ada udang sebalik batu bak hang. Tup tup ni bha orang camtok. Paling banci la ku orang camtok. Nya invisible bha. Kdang orang cmtok bule berdiri sebelah ko jak. So beware. Don't trust anybody kecuali family ko yang sentiasa support ko dari setiap sudut. Kalau support satu sudut jak pun susah mk cakap. Kong pun bo yong ! Xpa asal terus kan idup anda. Biar la orang macam tok. Pandai cdak bosan ya kelak. LOL XD


Sekian.

Regards,
Flowy'Reyn Xoxo

NEW TEMPLATE

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:35 PM 0 comments
WAAAAAAA excited macam budak trencat akal. Finally dapat tukar template comel2 kedak tok. Maklum sakai. Now google je uuuuuu.. Ya jak la sebenanya. Mk testing nanga lok.

Ok sekian

Flowy xoxo 

WORKING LIFESTYLE

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 11:59 AM 0 comments
Tup tup ni bha ! Ok since aku da mauk aktif back to blog. Habis da ku study bok ku update blog ku tok. Mok buang rasa sayang plak. Kenangan blog tok masa lepas Form 5 tok. Ok nektok ku tengah keja. Part Time jak pun. Masok 3 bulan da keja. So far so good keja. Keja ku angkat tepon molah quotation semua. Lebih kacak munyi nya KERANI la. OMG lari bidang kot. Xpa part time jak. Ujung bulan 6 tok aku akan berhenti. Sebab memang ku mk balik. Xtahan duduk kl. Time terima gaji jak best di KL tok mun x hampeh idup dalam umah jak nanga astro beyond. Duit mengalir macam air duduk kl tok. Dulu RM50 ok lagi. Nektok up da kena RM100 mun kuar. Grrrrrrr ! Rm100 belum juak tentu ckup nya mun da mk shopping ya. So untuk puaskan ati and stress ku aku pegi karaoke. Xdapat shopping karaoke pun ok suda. 

Ok aku keja sama company kakak ku no 2. So senang la. Pegi keja semua memang xpelu mok d stress kan. Kadang2 keja senang tp kebelakangan tok Boss ku LCM slalu memendekkan umur ku. Nya da mula testing2 aku. Ko ingat aku bodo gilak xtau polah keja ka Boss ? Adiidididid agak2 la hoh. Tapi boss ku kira ok la. Not too good not too bad. Mun jaik xda nya berik ku balik masa mami ku sakit riya. 10 hari cuti even baru sebulan ku keja time ya. Thanks God dapat boss yang memahami. 

Aku berhenti tok sebab boss da macam x brapa suka aku. Nya kedak mengeluh jak ku padah aku akan bhenti kalau dapat offer study. Mybe nya xharap aku kot sbb aku dalam bidang lain bukan dalam bidang benda ala kerani tok. Xpa la faham ku ya. Ku pun nang mk bhenti before tok. cuma menunggu restu mami suruh bhenti but finally nya restu. Aisehmen restu indah. Kuikuikui Maap eh !

Gaji ctok so far ok cukup2 la shopping 2 3 benda. Makan minum smpai ujung bulan. Beli barang rumah. Ok la tu kan ? Syukur puji Tuhan. Kalau stock duit ku akan abis lak ku akan cri keja d limbang. Aku kena jimat bila balik limbang. Syukur juak rumah ada Wi-Fi suda. Jimat relod utk internet. Kuikuikui. 

Sekian la lok cerita ku. Bosan sorry la. Belum ada datang gik roh kreatif ku buat ayat tok. 

Selamat Maju Jaya Semua. 

Best Regards,
FlowyReyn XOXO

Saturday, June 1, 2013

I'M BACK TO BACK !

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 12:51 PM 0 comments
Selama brapa lama ku meninggal kan blog ku. Tadi siap reset password sebab aku da lupa apa password ku. LOL XD. Ya barok nya dahsyat. Actually ku xtau pa mok padah time tok. Mybe after this aku akan aktif balik ke blog. Dunia da makin kritikal otak ku pun makin stress jadinya. So next time la ku bercerita kisah idup ku before2 tok. LOL XD jangan nak dedahkan sangat k. Kang ada nok terasa mok mampus. Kbye ((:
 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea