Saturday, August 28, 2010

♥HIDUPKU PENUH KETENSENAN ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 4:08 PM 0 comments
ARRRRRRRGGGHHHHHHH!
ingin jak mok jerit kuat2 sampai xda suara tok
lelah da otak ku mikir pasal DUIT tok eh!
semua benda mok DUIT! kenak lambat gilak mok kuar hah?
susah gilak ka mok masok duit ya lam bank hah?
mun x mok keja banyak gik owang luar nun mok keja bhaaaaa!
mun aku tok ada duit xda ku mok meminjam nan ko sia bhaaa
korang tok keja x adil bha kena intake 1 da kuar kami intake 2 punya la lama mok masok duit
abis ko mok kami makan apa? makan batu?
buduh la korang! aku da ilang sabar dengan korang bhaaa
otak ku tok buntuh mok cari $ ko tauk x?
mok makan mok bayar sewa umah semua gik
mok ku pakai DAUN ka bayar?
plez la sangat cepat2 kan la masok kan duit ku!
aku siyes memang da down gilak mok smbung study kat UNIHELL!
management semua x baek smuaa! mok makan duit student jak korang tauk!


macam nektok! actually aku mok ponteng ari isnin tok kelak memandangkan selasa cuti merdeka! so alang2 la mok balik dari cheras tok
namun paduhal ada assgnment mok d antar isnin tok
and budak kelas ku ya bok padah ku tok tek!
what the FUCK!
mun ku x msej grenti x di padah nya ku pasal ada assignment.
adalah time cuti alang2 tok ko mok polah kelas ari isnin ya smpai 3 kelas
before tok cgek kelas jak adaa! buduh!
dala nota pharmaco ku lum ngambek gik dari mbiak kelas ku!
test gik ari rabu and skang satu pun lum ku study!
neyda gaya tok mok ponteng isnin and balik ari selasa
alamatnya nang esok la ku balik shah alam tok!
palui palui! siyes palui! buduh sial pakk shet!

♥ PLAN PLAN HOLIDAY ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 3:54 PM 2 comments
SAYA ADA PLAN!
yes saya plan dengan lesbo mok pegi karok masa cuti RAYA!
HAHAHA!
itu la keja kami duak kelak! x abis2 mok karok jak keja!
apuu kami duak tok nang gilak karok!
karok cney?
of laa REDBOX mali mahh!
plan mok nangga wayang tapi alamatnya LUI kami duak x cukup
so karok jak la mampu
then tiba2 tfikir kan gerek lesbo Mac ada mali time raya
so kami duak lesbo pun plan mok PAU itu orang!
hahaha!
baek punya plan x?
alahh takpa itu orang kami mauk pau pun memang suda janji sama saya lanja saya mah?
klu mungkir janji kami SULA itu lesbo MAC?
hahha!
*ugut*
x sabar mok cuti tok!
tapi satu problem lagi? HARAP DUIT KU KUAR BEFORE RAYA!
plez plez plez!
then cuti saya xlamaa! apuuu apamacam ini UNIHELL hah?
*aku da la x suka ponteng2 kelas nie*
hahhahahahahah!

Thursday, August 26, 2010

♥ MOWNINK BLOG ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 8:35 AM 0 comments
SELAMAT PAGI

MONCOI DONDOM

VERY GOOD MORNING EVERYBODY

SARANGHAEYO
HOPE EVERYONE HAVE A ONE BETTER DAY!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Tuesday, August 24, 2010

♥ PENUH BERANI ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:40 PM 0 comments
baru sebentar tadi aku telah upload sebuah video aku men gitar
Ewww! brani nya aku kan?
xpa la aku memang mok upload tuju lagu ya untuk kawan2 ku
I'm Sorry kalau sora xkacak kan?
I'm not perfect but practice makes perfect rite?
so apa salah nya dari kritikan aku dapat mengubah apa yang salah
Asal yang ku tauk aty ku ikhlas maenkan lagu tok and tuju kan untuk sahabat andai yang mengenali diriku
lagipun ku asak video kali tok da masok 3 kali kot masok FB
Glamorous sebenanya bukan yang ku mok
aku saja jak ngacoh2 kawan ku aku artis bha
ceh x terniat lam diriku mengatakan diriku dakya
i'm just normal human that bule membuat kesilapan bila2 masa
ENJOY my video!
saranghaeyo!
♥♥♥♥♥♥♥♥
tengok la!

♥ DUGAAN DALAM HIDUP ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 9:53 AM 0 comments
dugaan dugaan dugaan
semua orang ada dugaan lam hidup tok
kenapa la dugaan nie x pandai berhenti?
di saat itu kita akan BLAME GOD for all this happen
kenapa ini kenapa itu kenapa smua tok jadi?
kita akan blame god sebab bagi banyak gilak dugaan lam hidup tok
selesai satu datang lagi masalah baru..
TAPI PERNAH KA KITA TANYA DIRI KITA?
kenapa tuhan terus menerus memberi dugaan lam hidup kita?
kenapa kita x sedar apa sebab tuhan memberi kita dugaan?
Tuhan memberi dugaan lam hidup kita supaya kita lebih dekat bersama Dia!
supaya kita sedar akan kesalahan kita..tapi kita TIDAK! mala kita menyalah kan TUHAN!
Lihat la hidup kita kian kini! LIHAT! pernah ka kita bersyukur apa yang telah kita ada?
TIDAK! kita mauk lebih lagi.. kita lupa kewajipan kita sebagai anak TUHAN!
kita sanggup ENJOY daripada pegi church pada hari AHAD.. kita sanggup BEKERJA siang malam pada hari AHAD tapi tidak pegi gereja hari AHAD!
renungkan la? Tengok bertapa alpa kita dengan TANGGUNGJAWAB kita..
sebab itu la Tuhan sentiasa memberi kita Dugaan tapii kita x mengerti bertapa besar kasih sayang Tuhan ya kepda kita..
biar pun kita bekerja siang malam duit banyak namun semua masih x mencukupi?
kenapa? pertanyaan ini kita tanya pada diri kita sendiri.. kenapa?

Lihat la wahai saudara ku.. bertapa besar CINTA KASIH Tuhan ya kepada kita
kenapa kita xpernah bersyukur dengan apa kita ada?
kita begitu seronok dengan duniawi dan lupa akan tanggungjawab kita sebagai ANAK TUHAN!
kasih TUHAN itu tiada duanya! dia xmauk melihat kita merana di dunia akhirat! Dia ingin menyelamat kita tapi KITA??? terus menyalahkan Tuhan kerna memberi DUGAAN!
ALWAYS GIVE THANK!
WHERE OUR RESPONSIBILITY?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
GOD LOVES NEVER END TO US!

Saturday, August 21, 2010

♥ FALL IN LOVE ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 8:38 PM 0 comments
FALL IN LOVE
kini benda ya melanda diriku
tapi menar ka aku Fall in ♥?
hush! nya macam memberi harapan aku
tapi aku macam bodoh juak merasa ada harapan kat nya
nya mun YM nya mesra gilak tapi bila aku mesej nya
pasti nya xda layan
aduh aku rasa aku bertepuk sebelah tangan la
pelik la nan nya ya
adakah aku siok dirik mpun?
HAHA!
lawak2 malu ku eh mun dakya!
cis xpa laa! biar la kadang2 cinta ya milik kita kan?
♥ you ♥ you ♥ you ♥ you
aku xpat luah kan perasaan ku depan2 nan ko
tapi citok aku mok briktau ko
I LOVE YOU
SARANGHAEYO
but
I HATE YOU
sebab ko polah ku FALL IN ♥ nan ko!

♥ BENCI BILANG CINTA ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 6:58 PM 0 comments

OHH KAMU!

WO AI NIE

I LOVE YOU

SARANGHAEYO

SAYA CINTA KAMU

TAPI SAYA BENCI KAMU

I HATE YOU

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥ SWEET MOMENT ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 6:01 PM 1 comments
sweet moment? semua owang ada sweet moment kan?
macam aku the most sweet moment aku adalah bersama ngan sweet late sista memeng
and masa ku sekolah menengah..
tym ya la paling happy idup ku
terutama masa ku form 3 la moment happy lam idup persahabatan ku
ney x tym ya la paling aku nakal teruk gilak perangai
masa nan Doreen Hsm kami 2 tggal sama macam orang gilak jak upa
hahahha
rindu gilak tym ya
then tym form 3 la kami selalu excape kelas tapi ajin datang kelas tambahan
tambah gik kami mbiak muzik nang petang2 ada praktis pancaragam
macam2 la karenah kami mun excape kelas ya
adala ariya kami excape kelas sains kami excape kat kelas
ahahhahaa
agak2 la tempat mok excape kan?
sampai kantoi cikgu yuspi kakya kami menyorok bawa meja kakya cikgu yuspi tetak nangga ula kami bengong eh time yaa mun d ingat balik
kakya time lepas sekolah menengah time abis SPM
katui2 ula macam2 jak coz time ya mostly kami kebanyakan ambek lesen keta
aku start belaja keta time tahun 2008 tapi dapat lesen 2009
hahahhaaa
before dapat result SPM aku stil ingat aku, Yell, Josh and Flow sebok kuar gik PUB!
hahahhaa
konon mok buang nerves dapt result kakya risau lepas dapat result teruk xpat kuar gik yala kami kuar buat masa terakhir la konon
kakya kami dapat result semua ok jak
so kami KEEP kuar x abis2 kuar.. nang loaded la kami time ya
gilak eh time towk
really sweet moment to me
RINDU KAMU SEMUA! miss ya >_<

♥ FORGIVENESS ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 2:22 PM 0 comments
forgiveness? hehhee..
macam yang sebelum aku menyatakan aku membenci seseorng
but now i starting to forgive you coz bagi aku xda ke ciney mun benci kat ko
thank you JESUS sebab membuka aty aku yang jahat tok
inikan aku juga manusia yang berdosa lebih besar tuhan masih mengampuni aku
inikan aku hanya sama rata dengan manusia yang laen tidak mengampuni owang ya
so i skang memang starting to forgive you..
I'm sorry >_< ♥

Monday, August 16, 2010

♥ MISS GILAK ♥

Posted by ♥Genevieve Floreyn Reysntty♥ at 10:57 PM 0 comments
ahernya! aku dapat sign in my blog setelah sekian lama xdapat!
hurm aku pun xtau masalah nya.. mybe line internet kot tapi internet rumah sewa aku
laju apa sedangkan nektok aku pkai broadband jiran ku konon nya la punya la lembap! HAHA!
bertapa tensen nya diriku xpat login blog ku..huhu!
ok tak mau panajang ku mencerita semua ya.. aku mok ceta pasal masalah ku tok!
aku punya la tensen babeng towk! duit PT ku lum kuar gik! sedangkan owang len da kuar duit
entah xfaham kenak la intake 2 perlu aher d brik duit PT abis kamek owang tok makan apa?
batu? bengong eh! pasal tok la semua masalah ku manjadi tensen! macam2 la masalah datang tym aku kapei2 tok! budu!palui! aku xtau time aku tensen tok xtau mok luah nan sapa..
selalu nya ku akan luah kan kakak memeng tapi now aku kena berdikari selesai kan masalah ku!
how i wish u were here my sista! huhu! miss u damm much!
blog la teman ku meluahkan perasaan! sebab ya aku tensen gilak xpat login blog! hehe! =)

 

♥ Flowy'Reyn ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea